Evenimentul zilei

Vi06052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Persoanele care vor mânca semințe în parcurile din capitală vor fi sancționate

Persoanele care vor mânca semințe în parcurile din capitală vor fi sancționate

03 Februarie 2020 - 

Persoanele care vor mânca semințe în spațiile publice din capitală vor fi sancționate. Cu această solicitare a venit primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, după ce a inspectat, duminică, Parcul „La Izvor”, relatează IPN.

 

„Am mers de la scaun la scaun. Și la fiecare scaun oamenii noștri mâncau semințe. Eu înțeleg că e sport național. Mă convingeau că este material biodegradabil, că așa se bate pământul și nu este glod. Am avut și astfel de cazuri ieri”, a relatat edilul la ședința operativă de luni de la Primărie.

Ion Ceban a mai solicitat să fie blocat accesul automobilelor în zona de agrement din Parcul „La Izvor”. Potrivit lui, de multe ori se întâmplă că acești vizitatori ascultă muzică la volum maxim, dar și lasă după ei deșeuri. „Noi nu am uitat de ideea de aplicare a amenzilor pentru cei care fac dezordine. Și în prezent Direcția juridică se ocupă de întocmirea regulamentului cu privire la salubrizarea teritoriului și menținerea ordinii publice și sanitare, care permite aplicarea sancțiunilor pentru aruncarea gunoiului în locurile publice”, a notat primarul.  

Edilul a vorbit și despre aruncarea deșeurilor sub viaductul de la Botanica. Săptămâna trecută, de sub pod au fost evacuate aproape 30 de mașini de deșeuri. Pentru a identifica și sancționa persoanele care aruncă gunoiul, s-a decis montarea camerelor de supraveghere.

 

Lasă un comentariu