Evenimentul zilei

Lun10232017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara
21 Oct 2017
Publicat în Din tara

La volanul mașinei de poliție care s-a răsturnat aseară în jurul orei 20:10 la intersecția străzilor Ion Pelivan și Alba-Iulia era un polițist aflat în misiune de serviciu. Acesta, împreună cu colegii săi, se deplasau cu girofarurile conectate și semnalele sonore incluse, întorcându-se de la o solicitare, în urma căreia au reținut o persoană implcată într-un conflict.

20 Oct 2017
by  - 
Publicat în Din tara

La data de 20 mai 2018  se vor desfășura alegeri locale noi ale primarului comunei Leușeni, raionul Hîncești și ale primarului comunei Volovița, raionul Soroca. Decizia a fost luată astăzi de către membrii CEC.

18 Oct 2017
Publicat în Din tara

Mandatul Misiunii Europene de Asistență la Frontieră în Republica Moldova și în Ucraina (EUBAM) va fi prelungit cu încă trei ani, adică până la 30 noiembrie 2020. În acest sens, Guvernul a aprobat în ședința de astăzi semnarea unui Acord multilateral între Republica Moldova, Ucraina și Comisia Europeană.

17 Oct 2017
Publicat în Din tara

Încă două tentative de scoatere din țară a țigărilor nedeclarate, prevenite de vameși în ultimele zile, după, ce pe parcursul săptămânii trecute, aceștia au reținut cca 21 de mii de țigarete tăinuite de la controlul vamal. Astfel, urmare a contracarării celor două tentative, au fost reținute alte 8000 de țigarete nedeclarate, marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

13 Oct 2017
Publicat în Din tara

Parcurile auto ale Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră au fost completate cu alte șase autoturisme capabile să funcționeze în condiții de teren pe parcursul întregului an. Donația vine din partea Misiunii EUBAM, care în luna iunie a anului 2016 a mai transmis opt automobile similare, utilizate anterior de către Misiune.

09 Oct 2017
Publicat în Din tara

În perioada 2-8 octombrie 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 391,2 mln lei, fiind perfectate per total 11.314 declarații vamale.

07 Oct 2017
Publicat în Din tara

Efectele pozitive pe care standardele impuse de aderarea României la NATO le-au avut asupra societății românești au fost prezentate de către ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, unde diplomatul român a susținut o prelegere publică. 

06 Oct 2017
by  - 
Publicat în Din tara

Locuitorii din Cahul vor plăti de astăzi, 6 octombrie, în medie cu 15% mai mult pentru serviciile de alimentare cu apă și cele de canalizare, prestate de către SA „Apă-Canal” Cahul. Decizia Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE), prin care s-a decis majorarea tarifelor, a fost publicată în Monitorul Oficial, transmite IPN.

02 Oct 2017
Publicat în Din tara

Geniştii Armatei Naţionale au lichidat, în luna septembrie curent, 26 de obiecte explozive în localităţile din raioanele Anenii Noi, Căuşeni, Dubăsari, Nisporeni, Orhei, Teleneşti şi Ştefan Vodă.

28 Sep 2017
Publicat în Din tara

Puțini știu că de numele lui Gustave Eiffel este legat și un obiectiv din Basarabia. Podul feroviar de peste Prut de la Ungheni a fost construit în perioada 1876-1877, după proiectul arhitectului francez Gustave Eiffel, creatorul Turnului Eiffel din Paris. 

26 Sep 2017
Publicat în Din tara

Echipele mobile din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, UTA Găgăuzia, Slobozia și Tiraspol au fost dotate astăzi cu automobile noi, cu suportul Uniunii Europene. Automobilele au fost oferite în cadrul proiectului „Servicii sociale adresate persoanelor cu dizabilităţi pentru susţinerea măsurilor de promovare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului”, finanțat de Uniunea Europeană, implementat de Keystone Moldova, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

25 Sep 2017
Publicat în Din tara

În încercarea de a face un ban fără muncă, unii cetățeni ingenioși uzează de tot felul de tertipuri și ascunzișuri pentru a trece mărfuri nedeclarate neobservate de vameși. însă tehnologia evoluează atât de rapid, încât, practic, nu vei putea trece un ac fără a fi monitorizat.

23 Sep 2017
Publicat în Din tara

Din 16 contracte de reabilitare a drumurilor, semnate cu companii străine și finanțate din fondurile partenerilor străini, zece sunt compromise și necesită decizii urgente. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, în cadrul unui eveniment al Asociației Businessului European, transmite IPN.

22 Sep 2017
by  - 
Publicat în Din tara

Departamentul social al Primăriei Comrat a luat decizia de a oferi tichete pentru eliberarea gratuită a pâinii tuturor locuitorilor care au atins vârsta de 80 de ani.

Pagina 1 din 39