Evenimentul zilei

Mie10242018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara
23 Oct 2018
by  - 
Publicat în Din tara

Două cărți vechi de peste 100 de ani au fost depistate de vameșii de la Leușeni într-un microbuz care se întorcea din Danemarca. 

23 Oct 2018
by  - 
Publicat în Din tara

O minoră în vîrstă de 15 ani a primit arsuri după ce a încercat să dea focul în sobă folosind benzină. 

19 Oct 2018
by  - 
Publicat în Din tara

Un bărbat în vârstă de 66 de ani și o femeie în vârstă de 64 de ani au fost găsiți decedați, în propria locuință din localitatea Munteni, raionul Cimișlia. 

15 Oct 2018
by  - 
Publicat în Din tara

La Stăuceni au fost lansate lucrările de construcție a complexului multifuncțional de importanță națională „Chișinău Arena”. 

13 Oct 2018
by  - 
Publicat în Din tara

Meteorologii au emis avertizare cod galben de îngheţuri pentru perioada 13-15 octombrie. În orele nocturne şi sâmbătă dimineaţa în zonele depresionare, iar duminică şi luni la suprafaţa solului şi izolat în aer se prevăd îngheţuri cu intensitatea de -1..-2 grade Celsius. 

11 Oct 2018
by  - 
Publicat în Din tara

Consiliile locale ar putea avea dreptul să stabilească interdicţii şi cerinţe privind salubrizarea și gestionarea deşeurilor de către unitățile de comerț, care își desfășoară activitatea pe teritoriul autorităţii administraţiei publice locale. Parlamentul, în ședința de joi, a votat completări ale Legii cu privire la comerțul interior, în prima lectură.

08 Oct 2018
Publicat în Din tara

 Fiul mai mic al lui Iurie Leancă a învățat în Marea Britanie pe banii lui Ilan Șor. Acesta din urmă a plătit peste 25 de mii de lire sterline pentru studiile lui Liviu Tristan Leancă, scrie Jurnal TV. Două transferuri au fost făcute prin intermediul unei firme din schema „furtului miliardului” către o instituție de învățământ din orașul Cambridge. Numele mezinului lui Leancă apare negru pe alb în rulajele companiei, una dintre cele utilizate de Șor pentru spălarea banilor sustrași din bănci prin credite. Vicepremierul Leancă pretinde că extrasele bancare ar minți, iar primarul de Orhei spune că nu-și amintește.

01 Oct 2018
by  - 
Publicat în Din tara

Republica Moldova are grave probleme legate de un proces accelerat de îmbătrânire care crește de la an la an, se precizează într-un raport al Biroului Național de Statistică (BNS). 

29 Sep 2018
by  - 
Publicat în Din tara

Serviciile electronice prestate de Agenția Servicii Publice (ASP) sunt printre cele mai des accesate e-servicii ale instituțiilor din țară. Din totalul de 40 de servicii ale ASP disponibile online, cel mai des sunt accesate cele din domeniul cadastrului. 

26 Sep 2018
Publicat în Din tara

Două automobile s-au ciocnit frontal în localitatea Peresecina, din raionul Orhei. Două persoane au fost transportate la spital cu diverse traumatisme.

23 Sep 2018
Publicat în Din tara

Adunarea Populară a UTA Găgăuzia a stabilit data pentru noile alegeri locale. Astfel, la 19 mai 2019 locuitorii autonomiei îți vor alege bașcanul.

22 Sep 2018
Publicat în Din tara

 Administrația separatistă din stânga Nistrului examinează proiectul bugetului pentru anul 2019. Acesta prevede un deficit de 1,8 miliarde de ruble. Veniturile, cu excepția fondurilor speciale, sunt planificate în sumă de peste un miliard de ruble, iar cheltuielile – 2,8 miliarde de ruble.

20 Sep 2018
Publicat în Din tara

Funcționarii publici ar putea să nu mai fie membri ai partidelor politice. Cel puțin asta prevede un proiect de lege propus de patru deputați PCRM, în luna iulie. Deputații fac referire la un raport Promo-LEX care arată că 80% din funcționarii publici sunt supuși presiunilor venite din partea partidelor politice. La distanță de două luni de la înregistrare, proiectul a ajuns pe masa deputaților din comisia educație, cultură și mass-media și, deși deputații i-au dat undă verde de discuții în plenul Parlamentului.

11 Sep 2018
by  - 
Publicat în Din tara

Construcția apeductului Fălești va fi finalizată până la sfârșitul anului. Despre aceasta s-a anunțat la o ședință convocată de către ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Liviu Volconovici, cu reprezentanții Agenției de Dezvoltare Nord, ai Consiliului raional Fălești și specialiștii ministerului, relatează IPN.

Pagina 1 din 66