Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara În prima săptămână a anului, Vama a vărsat la buget aproape 270 milioane de lei

În prima săptămână a anului, Vama a vărsat la buget aproape 270 milioane de lei

09 Ianuarie 2018 - 

În perioada 1–7 ianuarie curent, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 267,8 mln lei, fiind perfectate per total 4695 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost descoperite 29 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 9 procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în valoare de 47096 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 67665 de traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 16406 și, respectiv, 9651 de traversări, relevă Serviciul de presă VAMA.

În acest context, în vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, Serviciul Vamal recomandă participanților la traficul transfrontalier să opteze și pentru tranzitarea altor posturi vamale existente. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online, pot fi vizualizate pe pagina web a instituției de resort.

 

 

Lasă un comentariu