Evenimentul zilei

Vi07032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Situația în țară în urma precipitațiilor abundente: Mașini blocate şi sate fără curent electric

Situația în țară în urma precipitațiilor abundente: Mașini blocate şi sate fără curent electric

20 Noiembrie 2018 - 

17 localități din raioanele Strășeni, Orhei, Telenești și Călărași, erau parțial deconectate de la energia electrică către dimineața zilei de 20 noiembrie, conform datelor oferite de furnizorii de curent electric din teritoriu. Pentru reconectarea consumatorilor lucrează în teren brigăzi specializate. 

În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au fost antrenați pentru efectuarea acțiunilor de deblocare a mijloacelor de transport, intervenția la lichidarea consecințelor accidentelor de circulație, dar și tractarea autovehiculelor derapate de pe traseu în urma condițiilor meteo nefavorabile. 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a intervenit pentru ajutor în urma a cinci accidente de circulație produse pe trasee din raioanele Leova, Dubăsari, Ialoveni, Cahul și Anenii Noi. Mai mult, salvatorii au fost implicați la efectuarea lucrărilor de tracțiune a mijloacelor de transport derapate de pe drumurile din raioanele Strășeni, Hîncești, Orhei, Ungheni, Sîngerei, Ialoveni, Telenești, Șoldănești, Criuleni, Drochia, Rezina, Bălți și Nisporeni. 

În total au fost deblocate 42 unități de transport dintre care trei ambulanțe din raioanele Ungheni, Orhei și Criuleni care urmau să ajungă la pacienți. 

Potrivit informației Administrației de Stat a Drumurilor, pentru împrăștierea materialului antiderapant pe trasee lucrează 173 unități de tehnică, fiind implicați 247 de muncitori.  

 

Lasă un comentariu