Evenimentul zilei

Mie08122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Ploile de vineri au făcut prăpăd în mai multe localități: Zeci de hectare de livezi au fost distruse

Ploile de vineri au făcut prăpăd în mai multe localități: Zeci de hectare de livezi au fost distruse Recomandat

25 Mai 2019 - 

Ploile de vineri, 24 mai, au făcut prăpăd în mai multe localități din țară. Aversele au spălat porțiuni întregi de drum, au afectat hectare de culturi agricole. 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în localitatea Unțești din raionul Ungheni au fost smulse foi de ardezii de pe acoperișul mai multor case, iar în satul Rădenii Vechi precipitațiile au distrus o porțiune din drumul local.

La Cahul ploaia a compromis suprafețe de culturi agricole în localitățile Giurgiulești și Câșlița Prut, iar în Slobozia Mare au fost inundate porțiuni de drum local. În localitățile Cotovscoie, Etulia și Cișmichioi din Găgăuzia precipitațiile au deteriorat drumuri locale și au afectate culturi agricole. 

În satul Cișmichioi, au avut de suferit circa 24 de hectare de vii și 23 de hectare de livezi de cireș și prun. Presa locală din sudul țării scrie că străzile au fost acoperite de bucăți de gheață, iar mai multe curți au fost inundate. Potrivit sătenilor, vremea rea le-a adus pagube semnificative.

Angajații IGSU continuă și astăzi lucrările de fortificare a digurilor de protecție în preajma râului Nistru. Pe parcursul zilei de vineri au fost efectuate lucrări de defrișare a arbuștilor și arborilor pe un sector cu o lungime de aproximativ patru kilometri din apropierea satului Crocmaz spre direcția satului Tudora, pentru a permite unităților de tehnică întreprinderea lucrărilor de consolidare a digului. Salvatorii și carabinierii au efectuat lucrări de consolidare a digului cu saci cu nisip în regiunea stadionului satului Crocmaz.

În urma ridicării nivelului apei în râurile Nistru și Prut, la IGSU a fost activată Celula de criză cu implicarea experților din cadrul mai multor srtucturi de stat.

Lasă un comentariu