Evenimentul zilei

Sam07042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Drumul de acces spre satul Micleşti și drumul Peresecina - Hîrtopul Mare - Ohrincea vor fi reabilitate

Drumul de acces spre satul Micleşti și drumul Peresecina - Hîrtopul Mare - Ohrincea vor fi reabilitate Recomandat

29 Mai 2019 - 

Drumul de acces spre satul Micleşti și drumul Peresecina – Hîrtopul Mare – Ohrincea vor fi reabilitate. Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) și o companie de construcții din Republica Moldova au semnat miercuri, 29 mai, contractul de reparație. 

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), contractul este parte a Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale, iar pentru realizarea acestuia Banca Mondială a acordat Guvernului Republicii Moldova suport financiar în valoare totală de 99.875.975,9 de lei. Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, reparația Coridorului 11, este de o importanță strategică pentru că asigură legătură dintre centrul și nordul țării.

 „Ne-am propus să identificăm și să reparăm toate coridoarele de drumuri locale din țară, pentru a asigura acces cetățenilor către centrele de educație, sănătate și comerț. Cu ajutorul experților am identificat 25 de coridoare și am început îmbunătățirile de la cele mai problematice tronsoane de drum”, a menționat ministrul.

Totodată, Chiril Gaburici a încurajat antreprenorii locali să participe la astfel de licitații. „Companiile din Republica Moldova sunt competitive pentru a desfășura asemenea lucrări. Antreprenorii trebuie să dea dovadă de mai mult curaj și să aplice la proiectele strategice de infrastructură din țara noastră. Experiența se dobândește prin muncă”, a spus ministrul. 

Coridorul 11 începe de la intersecția cu drumul național M2 Chișinău-Orhei-Soroca și se sfârșește la intersecția cu drumul republican R23 (Criuleni-Brăneşti-Ivancea-M2). Acesta face legătura dintre mai multe localități, traversând satele: Peresecina, Micleşti, Işnovăţ și Hîrtopul Mare. Lungimea sectorului de drum ce urmează a fi îmbunătățit constituie 18,5 km.

Lasă un comentariu