Evenimentul zilei

Sam07042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara VIDEO// Ploile abundente de ieri au făcut prăpăd în mai multe localități din țară

VIDEO// Ploile abundente de ieri au făcut prăpăd în mai multe localități din țară

31 Mai 2019 - 

Salvatorii din Ungheni au fost ridicați în regim de alertă în această dimineață, după ce în urma ploilor iazul din localitatea Alexeevca s-a scurs abundent în iazul Ceachir. Zeci de salvatori întreprind lucrări de fortificare a digului de protecție pentru ca apa scursă să nu inunde gospodăriile oamenilor.

Media

VC: DSE

Primarul de Alexeevca, Vitalie Bujor, a declarat că, de la ora 4.00 dimineața, au fost mobilizate serviciile excepționale, dar și locuitorii comunei pentru a fortifica digul, dar și pentru a redirecționa apa din fața gospodăriilor. În localitate, mai multe drumuri, grădini, subsoluri și beciuri au fost deja inundate. Primarul spune că apă e foarte multă și e nevoie de întăriri din partea statului, scrie IPN.

La Ialoveni, 15 subsoluri și cinci beciuri au fost inundate. Primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, a declarat că au fost implicate mai multe servicii, dar și agenți economici din oraș pentru a lichida consecințele ploii. Potrivit lui, la primărie au parvenit solicitări de a interveni de la cel puțin 15 familii. Apa a pătruns și în subsolul unei grădinițe din oraș.

Și 15 km de drum au fost deteriorați. Serviciile specializate deja lucrează. „Acolo e spălat tot, sunt adâncituri de jumătate de metru”, spune primarul. Pentru că sunt anunțate ploi în continuare, familiilor în situații de risc li s-a dat nisip și pietriș.

De intervenția pompierilor a fost nevoie și la Șoldănești pentru pomparea apei din trei gospodării, iar în localitatea Roșu din raionul Cahul salvatorii au intervenit pentru evacuarea apei din două subsoluri. S-a intervenit și în raioanele Sângerei, Căușeni și Ungheni, unde apa a pătruns în mai multe beciuri și subsoluri. 

La Chișinău pompierii au lucrat pentru pomparea apei în subsolurile mai multor blocuri de locuit de pe strada Drumul Viilor, dar și strada Sfântul Nicolae din orășelul Codru.

 

Lasă un comentariu