Evenimentul zilei

Vi07102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara VIDEO// Percheziții în Chișinău și Hâncești într-un dosar de contrabandă cu autoturisme de peste trei milioane de lei

VIDEO// Percheziții în Chișinău și Hâncești într-un dosar de contrabandă cu autoturisme de peste trei milioane de lei

04 Octombrie 2019 - 

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță despre efectuarea perchezițiilor în Chișinău și mai multe localități din raionul Hâncești, într-un caz de introducere ilegală în țară, de către administratorul unui service auto și angajații acestuia, a 12 mijloace de transport în sumă de circa trei milioane lei. 

Media

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, în cadrul perchezițiilor au fost depistate piese de schimb, dezmembrate de la automobilele sustrase din UE și 12 autoturisme cu elemente de identificare prealabil falsificate în Uniunea Europeană, iar în acest sens au fost inițiate cercetări penale pe numele a cinci cetățeni moldoveni.

Descinderile procurorilor PCCOCS au avut loc de comun cu ofițerii Poliției de Frontieră, la data de 2 octombrie curent, la domiciliile unor bănuiți de implicare în contrabandă cu autoturisme și la stațiile neautorizate de dezmembrare a automobilelor ce le-ar aparține. Ca urmare, echipa mixtă de investigații a depistat și ridicat 12 mijloace de transport cu elemente ale caroseriei și motorului falsificate, piese de schimb dezmembrate de la automobilele sustrase din țările membre ale Uniunii Europene, obiecte și documente care indică spre săvârșirea infracțiunii de către figuranți. Valoarea estimativă a mijloacelor de transport introduse ilegal în țară, inclusiv cele comercializate după falsificarea elementelor de identificare, cifrează suma de peste trei milioane lei.

Dacă va fi demonstrată vinovăția persoanelor bănuite, acestea riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.

Acțiunile de urmărire penală sunt continuate de către angajații Poliției de Frontieră, sub coordonarea PCCOCS, iar bunurile ridicate au fost depozitate pe teritoriul IGPF, sediul central, până la finalizarea cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun în cazul dat.

Lasă un comentariu