Evenimentul zilei

Sam08192017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie
16 Aug 2017
by  - 
Publicat în Educatie

Continuarea studiilor elevii și studenții declarați admiși la instituțiile de învățământ din România, în cadrul sesiunii de admitere pentru anul universitar 2017-2018, necesită obținerea unei vize de lungă ședere pentru studii (viza de tip ”D”), anunță Ambasada României într-un comunicat de presă remis EvZ Moldova.

15 Aug 2017
Publicat în Educatie

Peste 3.400 de candidați sunt așteptați la studii în școlile profesionale din țară în turul doi al admiterii. Tinerii sunt invitați să aplice, între 16-25 august, și să-și aleagă o meserie care să le aducă satisfacție și șanse de angajare în câmpul muncii.

12 Aug 2017
Publicat în Educatie

Dreptul, finanțele și jurnalismul au fost cele mai solicitate specialități la admitere în universități și colegii, proces care s-a încheiat la 31 iulie. Potrivit datelor Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, pentru un loc la drept au fost depuse câte 18 cereri, la finanțe – câte 15 cereri, iar la jurnalism și procese mediatice – 14 cereri pentru un loc.

11 Aug 2017
Publicat în Educatie

„La Strada” a instruit cel de-al doilea grup de profesori care vor preda în școli „Relațiile armonioase în familie”. Disciplina opțională „Relații armonioase în familie” va fi predată elevilor și în anul școlar viitor. 

10 Aug 2017
Publicat în Educatie

Analiza rezultatelor admiterii în universitățile din Moldova arată că și în acest an se menține tendința generală de micșorare a numărului de studenți înmatriculați în universități, respectiv, a numărului de studenți care își fac studiile în universitățile din țară.

09 Aug 2017
Publicat în Educatie

Guvernul Germaniei oferă două milioane de euro pentru reforma structurală a învățământului profesional tehnic din Republica Moldova. Decizia a fost luată în cadrul unor discuții purtate de Vasile Bâtca, ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, cu reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

07 Aug 2017
Publicat în Educatie

Elevii de la Liceul „Mihai Eminescu” vor merge la ore în două schimburi. Decizia a fost luată după ce, în urma ploilor de duminică seara, 11 săli de clasă au fost inundate. Anunțul a fost făcute de către șeful interimar al Direcției municipale educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș, la ședința operativă de la Primărie, transmite IPN.

02 Aug 2017
by  - 
Publicat în Educatie

Aproximativ 1600 de absolvenți au susținut examenul de bacalaureat după desfășurarea sesiunii suplimentare.

29 Iul 2017
Publicat în Educatie

Ministerul Educației cu susținerea Centrului de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație a lansat, vineri, Sistemul informațional de management în educație (SIME).

27 Iul 2017
by  - 
Publicat în Educatie

Testele pentru examenul de bacalaureat la fizică au fost elaborate fără încălcări și itemii pot fi rezolvați în cadrul condițiilor fizice descrise în textele acestora.

26 Iul 2017
by  - 
Publicat în Educatie

În debutul ședinței de astăzi a Executivului, Premierul a solicitat prezentarea concluziilor Comisiei speciale, înființate la solicitarea sa, pentru reevaluarea testelor de Bacalaureat la examenul de fizică din sesiunea 2017. Pavel Filip a reiterat importanța investigării problemei respective și soluționării acesteia în favoarea elevilor.

21 Iul 2017
by  - 
Publicat în Educatie

Guvernul României a donat Republicii Moldova 96 de microbuze școlare, unul dintre care este destinat transportului persoanelor cu mobilitate redusă.

20 Iul 2017
by  - 
Publicat în Educatie

Testele pentru examenele de bacalaureat din acest an au admis unele erori, recunoaște viceministrul educației Lilia Pogolșa.

20 Iul 2017
by  - 
Publicat în Educatie

Guvernul a aprobat modificări la Codul Educației, care vin să asigure un sistem de pregătire a cadrelor didactice pentru instituțiile de învățământ preșcolar și primar, dar și pentru alte domenii ale economiei naționale în instituțiile de învățământ profesional tehnic post secundar.

Pagina 1 din 24