Evenimentul zilei

Vi02212020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Dezbateri educaționale pentru elevii români și străini

Dezbateri educaționale pentru elevii români și străini

23 August 2016 - 

Competențe de discurs public, comunicare, gândire critică (critical thinking), toleranță pentru opinia celuilalt, ascultarea activă, abilități necesare pentru viitoarea traiectorie profesională...

ARGO Debate, asociație educaționala regională, anunță deschiderea celei de a V-a ediții a turneului internațional „ARGO Open”, singura competiție internaționala de dezbateri pentru elevi din Romania, care va avea loc în perioada 2-6 septembrie 2016, la Colegiul Economic Virgil Madgearu, Ploiești.
În cadrul competiției de dezbateri se vor confrunta 30 de echipe formate din 3-5 elevi, cu vârste cuprinse între 13-19 ani, din țări precum România, Germania, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Cehia, Slovacia, Olanda, Bulgaria, Republica Moldova, Slovenia și Uganda. Temele de discuții ale participanților vor fi subiecte planificate dar și subiecte de moment, dezbaterile fiind susținute în limba engleză. Se vor dezbate teme pe subiecte morale, filosofice, sociale sau politici publice.
„Mi-am dorit să organizăm o competiție internațională încă din perioada în care eu făceam dezbateri și este o mândrie să organizăm cea de-a V-a ediție la Ploiești. „ARGO Open” 2016 reprezinta o cale de acces in promovarea valorilor din educatia romaneasca, potentialul elevilor romani dar si un mijloc de expunere a conceptului de „debate”, un concept nu foarte cunoscut in Romania”, explicăa Șerban Pitic, Președinte ARGO Debate.
Dezbaterea (debate-ul) este un mijloc pentru a dezvolta abilități de dezvoltare personală, de a participa la schimburi educaționale pentru elevii din România dar și de formare a unor competențe necesare la viitoarele locuri de muncă.
Finala va avea loc marți, 6 septembrie 2016, ora 11.00, la Sala Polivalentă a Hotelului Central din Ploiești unde se vor confrunta echipele care au demonstrat cele mai bune abilități de oratorie și argumentare. Juriul competiției „ARGO Open” este format din alumni, profesori români și arbitrii internaționali.

Lasă un comentariu