Evenimentul zilei

Joi06202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Cine-a spus că moldovenii nu se trag la carte? Nu-i adevărat: A fost lansată campania de promovare a bibliotecilor publice „E biblioteca mea!”

Cine-a spus că moldovenii nu se trag la carte? Nu-i adevărat: A fost lansată campania de promovare a bibliotecilor publice „E biblioteca mea!”

14 Iunie 2018 - 

Astăzi, a fost lansată campania de promovare a bibliotecilor publice „E biblioteca mea!”. Evenimentul a fost organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în parteneriat cu Programul Novateca și Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”. 

Scopul campaniei constă în promovarea inovațiilor și a schimbărilor care au avut loc în bibliotecile publice din Republica Moldova pe parcursul ultimilor șase ani, precum și promovarea noii Legi cu privire la biblioteci, care vine să asigure dezvoltarea durabilă și modernă a bibliotecilor publice, astfel încât acestea să fie mai aproape de membrii comunității.

Prezentă la eveniment, ministrul Monica Babuc a subliniat că, datorită Programului Novateca, bibliotecile din țară au fost dotate cu tehnică de calcul performantă, iar personalul instituțiilor a beneficiat de cursuri de instruire în cadrul Centrelor Naționale și Regionale de Formare Profesională. „Vorbim despre o veritabilă revoluție în activitatea bibliotecilor din Republica Moldova, care au devenit centre culturale, educaționale și chiar sociale, prin serviciile prestate populației”, a declarat oficialul.

În cadrul unui panel de discuții, participanții la eveniment s-au familiarizat cu impactul bibliotecilor publice moderne asupra comunității și aplicarea prevederilor noii Legi cu privire la biblioteci. Totodată, au fost prezentate toate serviciile moderne pe care le oferă biblioteca: cursuri de coding (știința despre coduri), lecții de semne pentru copii hipoacuzici, ore de engleză, club de robotică, utilizarea aplicațiilor pe tabletă și demonstrații marca FabLab, relevă serviciul de presă al ministerului de resort.

Pe parcursul ultimilor ani, 1.070 de biblioteci publice au aderat la rețeaua Novateca, fiind înzestrate cu echipament modern (peste 4.000 de calculatoare și tablete, 19 seturi de robotică și trei ateliere de producție la scară mică FabLab). Totodată, peste 1.500 de bibliotecari au fost instruiți la cele 38 de Centre naționale și regionale de formare profesională.

La eveniment au mai participat Evan Tracz, directorul programului Novateca, Claudia Balaban, directorul Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, reprezentanți ai autorităților publice locale, ai societății civile și bibliotecari.

 

Lasă un comentariu