Evenimentul zilei

Lun05252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie ANSA a dat amenzi de aproximativ 55 mii de lei ca urmare a controalelor în blocurile alimentare ale instituţiilor de învăţământ

ANSA a dat amenzi de aproximativ 55 mii de lei ca urmare a controalelor în blocurile alimentare ale instituţiilor de învăţământ

08 August 2019 - 

Peste 40 de procese-verbale, cu amenzi de aproximativ 55 mii de lei, a întocmit în primul semestru al anului curent Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) ca urmare a controalelor în blocurile alimentare ale instituţiilor de învăţământ general din ţară. Totodată, inspectorii au emis şi peste 300 de prescripţii, necesare pentru înlăturarea neajunsurilor depistate. Despre aceasta a declarat conducerea ANSA joi, 8 august, într-o conferinţă de presă, transmite stiridinmoldova.md.

Vicedirectorul ANSA a menţionat că în grădiniţa 177 din capitală, ajunsă recent în vizorul presei în urma semnalelor parvenite la preşedinţia R. Moldova privind livrarea unui lot de produse alterate, controalele regulamentare nu au arătat nereguli în acest sens. Ion Toma a declarat că miercuri, 7 august, în această instituţie au fost prelevate probele necesare şi va fi urmărit de la începutul anului tot procesul de achiziţie, livrare, păstrare etc. a alimentelor.

Conducerea Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor a reiterat că în cazul depistării în cantinele publice pentru copii a produselor neconforme, răspunderea o poartă atât agentul economic furnizor, cât şi administraţia instituţiei de învăţământ.

În prezent, în Republica Moldova activează 2582 de blocuri alimentare, amplasate în instituţii şcolare şi preşcolare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu