Evenimentul zilei

Sam05302020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie La CNA va funcţiona o celulă anticorupție în sistemul educaţional

La CNA va funcţiona o celulă anticorupție în sistemul educaţional

02 Septembrie 2019 - 

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) anunţă despre crearea unei celule de intervenţie care va examina sesizările despre cazurile de colectare a plăţilor informale în sistemul educațional. 

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, reclamaţiile vor putea fi depuse la adresa electronica Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , la sediul Centrului (bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt 198, sala de audienţă), la linia naţională anticorupţie, cu apel gratuit, 24 din 24 de ore, 0 800 55555, dar şi pe pagina de facebook a Centrului https://www.facebook.com/CentrulNationalAnticoruptie/.

Anunţul vine în contextul discuţiilor recente dintre directorul CNA, Ruslan Flocea şi ministrul Educaţiei, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolăiescu-Onofrei în cadrul cărora au fost abordate mai multe subiecte ce ţin de fenomenul corupţiei în sistemul educaţional şi metodele de contracarare ale acestuia.

Ambele autorităţi au agreat un plan comun de activităţi referitoare la eradicarea practicilor de colectare a plăţilor informale în instituţiile de învăţământ, iar drept consecinţă, MECC a emis un ordin „Cu privire la unele acțiuni de prevenire și combatere a fenomenului colectărilor plăţilor informale în sistemul educaţional”.

CNA şi MECC se vor concentra pe promovarea politicilor de integritate în sistemul educaţional prin organizarea de instruiri anticorupţie şi prin informarea corpului didactic şi a părinţilor  cu privire la ilegalitatea şi inadmisibilitatea iniţierii şi instigării la colectarea plăţilor informale.

Lasă un comentariu