Evenimentul zilei

Lun07062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Panorama Temperaturile din Tasmania statul australian cel mai apropiat de Polul Sud au atins luni valori duble faţă de mediile obişnuite

Temperaturile din Tasmania statul australian cel mai apropiat de Polul Sud au atins luni valori duble faţă de mediile obişnuite

30 Decembrie 2019 - 

Mercurul din termometre a ajuns luni în Hobart la 40,8 grade Celsius, aceasta fiind cea mai călduroasă zi de decembrie înregistrată vreodată în capitala statului Tasmania.

Temperaturile neobişnuite din această vară, consemnate chiar şi în cele mai răcoroase zone ale ţării, sunt determinate de condiţiile de caniculă extremă care au declanşat unul dintre cele mai grave sezoane de incendii de vegetaţie din Australia.
''Motivul pentru care se încălzeşte atât de tare în Tasmania este că ne confruntăm cu un vânt nordic destul de puternic, ce aduce acel aer fierbinte în jos de pe continent'', a explicat meteorologul Luke Johnston, citat de Xinhua.
Luni, valorile de temperatură au fost duble faţă de media de 20 de grade Celsius din timpul verii în Hobart şi chiar au depăşit temperaturile maxime din nordul tropical al ţării.
La amiază, o schimbare puternică a vântului a condus la creşterea temperaturii în Hobart cu 8 grade în doar 10 minute, iar riscul ca fulgerele să provoace incendii a condus la emiterea unor alerte de către serviciul statal de pompieri.
Potrivit prognozelor, vremea din Tasmania urmează să se răcorească începând de marţi.

Lasă un comentariu