Evenimentul zilei

Lun10232017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție
Evenimentul zilei - Justitie
19 Oct 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, va sesiza Curtea Constituțională (CC), cerându-i să se expună pe marginea unei excepții de neconstituționalitate în dosarul ex-deputatului Chiril Lucinschi. Astfel, magistrații au admis parțial una dintre cererile înaintate anterior de către Corina Stratan, avocatul ex-parlamentarului, transmite IPN.

18 Oct 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Un procuror din cadrul Procuraturii de Circumscripţie Chişinău, un inspector principal al Inspectoratului de poliţie Ialoveni, precum şi trei condamnaţi vor compărea pe banca acuzaţilor pentru trafic de influenţă şi cumpărarea de influenţă. 

18 Oct 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Cauza penală de învinuire a ofiţerului de la CNA acuzat de abuz de putere, care ar fi folosit, în interes personal, probele din mai multe dosare în sumă de peste 50 mii euro şi aur în valoare de peste 160 mii lei a ajuns pe masa magistraţilor.

16 Oct 2017
Publicat în Justitie

Neexecutarea intenționată de către o persoană cu funcție de răspundere a hotărârilor Curții Constituționale, precum și împiedicarea executării acestora ar putea fi pedepsită. O inițiativă legislativă privind modificarea și completarea în acest sens a Codului Penal a fost elaborată de către deputații Partidului Popular European (PPEM) și înregistrată la secretariatul Parlamentului, transmite IPN.

16 Oct 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Fostul șef al serviciului vamal transnistrean, Iuri Ghervaziuk, a fost condamnat de către autoproclamatele autorități din regiune la zece ani de închisoare pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, cu aplicarea unei amenzi de 3,5 milioane de ruble transnistrene, transmite IPN.

13 Oct 2017
Publicat în Justitie

Procurorul general și ministrul justiției nu ar trebui să facă parte din componența Consiliului Superior al Magistraturii, ședințele de judecată ar trebui să fie deschise, iar hotărârile de judecată – publicate, cu excepția cazurilor în care e nevoie de protecția minorilor și a victimelor abuzului sexual. 

12 Oct 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Consulul general al Republicii Moldova la Instanbul va compărea în faţa magistraţilor sub acuzaţia de corupere pasivă, comisă de către o persoană cu funcţie de demnitate publică. Împreună cu acesta, au fost deferiţi justiţiei Consulul onorific al Siriei în Republica Moldova şi fratele acestuia, ambii învinuiţi de comiterea coruperii active, în privinţa unei persoane cu funcţie de demnitate publică.

12 Oct 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Un inspector al Inspecţiei Teritoriale a Muncii Căuşeni va compărea în faţa magistraţilor sub acuzaţia de trafic de fiinţe umane în scop de exploatare prin muncă.

11 Oct 2017
Publicat în Justitie

Mersul lent al reformelor din domeniul justiției în Republica Moldova a determinat Bruxellesul să anunțe, miercuri, că nu va mai transfera fonduri pentru bugetul de stat de la Chișinău pentru a susține reformele în sectorul justiției.

11 Oct 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Artizanul furtului miliardului, ajuns între timp primar de Orhei, Ilan Șor, și-a depus declarația de avere în care se arată mai degrabă un „bogătaș” de talie medie din Republica Moldova.

10 Oct 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Victorie parțială pentru jurnaliștii care au protestat astăzi, în fața Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru o mai multă transparență privind modul de publicare a hotărârilor judecătorești pe paginile web ale acestor instituții.

10 Oct 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Cinci medici vor compărea pe banca acuzaţilor pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, soldate cu decesul unui pacient. 

10 Oct 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Un locuitor al raionului Dubăsari riscă ani grei de închisoare fiind învinuit de omorul intenţionat al unui consătean. 

07 Oct 2017
Publicat în Justitie

Premierul Pavel Filip a avut vineri o întrevedere cu preşedintele Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Guido Raimondi, aflat la Chişinău cu ocazia participării la evenimentul festiv care marchează 20 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Convenția Europeană pentru Drepturile Omului.

Pagina 1 din 56