Evenimentul zilei

Vi01242020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție
Evenimentul zilei - Justitie
23 Ian 2020
Publicat în Justitie

 Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) l-au suspendat astăzi din funcție pe șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

22 Ian 2020
by  - 
Publicat în Justitie

Procuratura Generală a comunicat autorităților din Ucraina și Federația Rusă despre imposibilitatea satisfacerii solicitării de întoarcere a inculpatului Veaceslav Platon pe teritoriul Ucrainei și, respectiv, de extrădare a numitului către Federația Rusă.

20 Ian 2020
by  - 
Publicat în Justitie

Controalele de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și de la Procuratura Anticorupție, efectuate timp de o lună, au scos la iveală încălcări grave. 

17 Ian 2020
Publicat în Justitie

Procuratura Generală (PG) a contestat încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 13 ianuarie, prin care procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA) a fost arestat preventiv pentru 20 zile, deși procurorii au cerut 30 de zile.

15 Ian 2020
Publicat în Justitie

Prin intermediul unui comunicat de presă, JC precizează că declarațiile judecătorului Murguleț nu corespund realității, iar acțiunile întreprinse drept reacție la activitatea unor angajați ai JC, printre care și a judecătorului Murguleț, „a fost conformată prevederilor legale, fiind adecvată, necesară și, deopotrivă, impusă de cadrul normativ legal pertinent”.

14 Ian 2020
by  - 
Publicat în Justitie

Fostul deputat al Partidului Democrat, Constantin Țuțu, a intrat în România în data de 29 august 2019 prin punctul de frontieră Siret, călătorind pe jos. Acesta figurează ca cetățean român cu domiciliul în România. Precizările se regăsesc în răspunsul venit de la BNC Interpol București, prezentat de Centrul Național Anticorupție, relatează IPN.

14 Ian 2020
by  - 
Publicat în Justitie

Adunarea Generală a Judecătorilor urmează să se convoace în ședință în luna martie. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi, 14 ianuarie, de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), relatează IPN.

10 Ian 2020
by  - 
Publicat în Justitie

Unul din cei doi bănuiți de omorul lui Dumitru Jomir, tânărul din Costești bătut cu cruzime în noaptea de Revelion, este în vizorul poliției de mai bine de doi ani. Ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, a spus astăzi într-o conferință de presă că, în perioada 2017-2019, pe numele acestuia au fost pornite șase dosare penale: cinci pentru furt și unul pentru huliganism. La fel, tânărul de 21 de ani a fost vizat în  16 cazuri de contravenție, relatează IPN.

10 Ian 2020
by  - 
Publicat în Justitie

Controalele dispuse de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, acum o lună, la Procuratura Anticorupție și la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze, se încheie astăzi, 10 ianuarie. 

07 Ian 2020
Publicat în Justitie

Primii vor fi chiar membrii Consiliului Superior al Magistraturii. Judecătorii care vor obține rapoarte negative vor fi eliminați din sistem.

06 Ian 2020
by  - 
Publicat în Justitie

Cei peste 400 de judecători din sistem ar putea fi supuși evaluării integrității deja începând cu vara acestui an. Primii vor fi chiar membrii Consiliului Superior al Magistraturii. Judecătorii care vor obține rapoarte negative vor fi eliminați din sistem. 

01 Ian 2020
Publicat în Justitie

Revelion sângeros în satul Cuhureștii de Jos, raionul Florești. O femeie a fost înjunghiată mortal de concubinul său. Totul s-a întâmplat după ce cei doi s-au luat la ceartă la masa de sărbătoare. 

28 Dec 2019
Publicat în Justitie

Potrivit șefului Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo, Popa este și noul viceprocuror al municipiului Chișinău.

19 Dec 2019
by  - 
Publicat în Justitie

Un fost șef din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al Ministerului Afacerilor Interne a fost reținut de către procurorii anticorupție pentru îmbogățire ilicită și corupere pasivă, relatează IPN.

Pagina 1 din 77