Evenimentul zilei

Mie10242018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție
Evenimentul zilei - Justitie
23 Oct 2018
by  - 
Publicat în Justitie

Zece persoane au fost reținute, marți, într-un dosar de corupție. Printre cei reținuți sunt și  cinci judecători, un procuror, un avocat și un medic. 

19 Oct 2018
by  - 
Publicat în Justitie

Un procuror din cadrul Procuraturii raionului Orhei și un avocat, bănuiți de corupere pasivă și activă, au fost reținuți joi seara de procurorii anticorupție. 

15 Oct 2018
by  - 
Publicat în Justitie

Unul dintre bărbații care au tuns forțat doi tineri la o benzinărie din Călărași a fost trimis în penitenciar pentru executarea unei pedepse definitive de 22 de ani şi cinci luni de închisoare în penitenciar de tip închis. 

15 Oct 2018
by  - 
Publicat în Justitie

Un poliţist din cadrul Sectorului de poliţie nr. 4 - Buiucani a fost reținut de către ofițerii CNA şi procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă. 

12 Oct 2018
Publicat în Justitie

Potrivit noilor reglementări, hotărârea judecătorească trebuie să fie legală, întemeiată şi motivată. Aceasta se va întemeia numai pe circumstanţe constatate şi evaluate nemijlocit de instanţă şi pe probele cercetate în şedinţă de judecată. Proiectul mai prevede și excluderea din competenţa Curţii Supreme de Justiţie emiterea hotărârilor cu caracter explicativ.

11 Oct 2018
by  - 
Publicat în Justitie

O femeie din capitală a fost reţinută de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind suspectată de trafic de influenţă. Bănuita ar fi pretins de la un bărbat, timp de doi ani, 12.000 de euro şi 22.000 de lei sub pretextul că ar avea influenţă asupra unor judecători din cadrul judecătoriei Botanica şi că îi poate determina să adopte o decizie  favorabilă într-un dosar civil.

10 Oct 2018
Publicat în Justitie

 Un tânăr, cu vârsta de 25 ani, locuitor al Capitalei, a fost reținut și încătușat de poliție, după ce pe data de 9 octombrie a jefuit un minor în timp ce se deplasa pe str. A.Russo din Chișinău.

10 Oct 2018
Publicat în Justitie

Șirul achitarilor judecătorilor anchetați penal continuă. Vasile Negruța, fost judecator la Judecatoria Orhei, unul dintre magistrații care l-au judecat și achitat în prima instanță pe deputatul democrat Constantin Tutu în dosarul crimei din Codrii Orheiului, a fost declarat nevinovat de Curtea Supremă de Justiție într-un dosar penal în care a fost el însuși judecat pentru pronunțarea cu buna știință a unei încheieri contrare legii.

09 Oct 2018
by  - 
Publicat în Justitie

Procurorii anticorupție și ofițerii CNA au efectuat marți percheziții în biroul decanului Facultății de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova (USM), precum și la oficiul și domiciliul unui conducător al tezelor de doctorat, într-o cauză penală pornită pe faptul săvârșirii infracțiunilor de corupere pasivă și activă.

07 Oct 2018
Publicat în Justitie

După descinderile DIICOT la Poliția de Frontieră de la Sighetu Marmației din România, fiind acuzați mai mulți polițiști că i-ar fi ajutat pe contrabandiști, pe frontiera de nord lucrurile s-au schimbat dramatic.  Așa se face că cei care se ocupă cu traficul cu țigări din Ucraina, spre România, și-au schimbat metodele. Astfel, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3.00, polițiștii susțin că în timp ce patrulau au auzit un zgomot produs de o dronă, zgomot care se auzea dinspre Ucraina.

01 Oct 2018
by  - 
Publicat în Justitie

Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Ciocana a finalizat şi transmis în judecată cauza penală de învinuire a unui locuitor al comunei Tohatin de comiterea furtului, acţiunilor violente cu caracter sexual şi omorul intenţionat al unei femei.

28 Sep 2018
Publicat în Justitie

Un deținut care acum două zile a încercat să fugă din penitenciarul Leova a fost găsit mort în celulă. Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat astăzi că este vorba despre suicid.

27 Sep 2018
by  - 
Publicat în Justitie

La circa opt ani distanță de la incident, povestea pașaportului cu care Proca a plecat la Londra să-l asasineze pe bancherul rus Gherman Gorbunțov este aporape de final. Fosta funcționară de la Ministerul de Interne, Iuliana Dzero, învinuită că ar fi facilitat în 2010 eliberarea pașaportului pentru killer-ul Vitalie Proca, ar putea fi achitată, scrie anticoruptie.md.

27 Sep 2018
by  - 
Publicat în Justitie

Procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală și au expediat instanței de judecată cauza penală în privința unui medic, șef de secție în IMSP Spitalul raional Soroca „A. Prisacari”, care este învinuit de corupere pasivă cu extorcare de bunuri. 

Pagina 1 din 70