Evenimentul zilei

Sam08192017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție
Evenimentul zilei - Justitie
18 Aug 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Fostul viceministru al economiei, Valeriu Triboi, învinuit de abuz de putere și prejudicierea bugetului de stat în proporții deosebit de mari și-a recunoscut vina în dosarul în care este cercetat penal.

14 Aug 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Opt inspectori vamali din cadrul Postului Vamal Leuşeni şi un angajat al Departamentului poliţiei de frontieră au fost trimiși în judecată sub acuzația de corupere pasivă.

 

12 Aug 2017
Publicat în Justitie

Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani, a stabilit, pentru data de 17 octombrie, şedinţa de judecată în care va începe examinarea dosarului în care ex-deputatul Chiril Luchinschi este cercetat pentru presupusă implicare în fraudele de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Instanţa a respins cererea avocaţilor, prin care s-a cerut încetarea urmăririi penale a fostului demnitar, transmite IPN.

10 Aug 2017
Publicat în Justitie

Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, a prelungit mandatul de arest la domiciliu pe numele primarului general suspendat, Dorin Chirtoacă, cu încă 30 de zile. Avocații edilului susțin că vor contesta hotărârea de astăzi, transmite IPN.

10 Aug 2017
Publicat în Justitie

Fostul ministru al transporturilor și infrastructurii drumurilor, Iurie Chirinciuc, învinuit de trafic de influență şi abuz în serviciu, a fost găsit vinovat și condamnat la închisoare pentru un termen de 1 an și 4 luni cu suspendare. 

09 Aug 2017
Publicat în Justitie

Avocatul Valerian Mânzat a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare. La 8 august, Colegiul Penal al Curții Supreme de Justiție (CSJ) a respins recursul avocaților care ceruseră casarea deciziei Curții de Apel. Sentința a fost publicată pe site-ul CSJ, transmite IPN.

09 Aug 2017
Publicat în Justitie

La o săptămînă de la arestarea a doi locuitori ai satului Vatici, cercetaţi penal pentru violul unei minore, procurorii l-au reţinut şi pe poliţistul în prezenţa căruia s-ar fi produs crima.

08 Aug 2017
Publicat în Justitie

Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii și Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) au semnat un acord de colaborare. Acesta prevede că Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD) va avea noi funcționalități, care vor contribui semnificativ la îmbunătățirea administrării și la sporirea transparenței instituțiilor din sectorul justiției. 

08 Aug 2017
Publicat în Justitie

Doi locuitori din stînga Nistrului au fost condamnaţi recent la 13 şi, respectiv, 14 ani de închisoare pentru tâlhărie, infracţiune comisă în circumstanțe agravante. 

07 Aug 2017
Publicat în Justitie

Patru agenţi de pază de la „Bercut-Grup” vor compărea pe banca acuzaţilor pentru rele tratamente şi vătămarea intenţionată medie a integrităţii corporale a unei persoane.

04 Aug 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală și a trimis în instanță cererea de acuzare privind trădarea de patrie și spionaj în favoarea altei țări a fostului deputat Iurie Bolboceanu.

04 Aug 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Un tânăr de 21 de ani, cetățean al României, a fost arestat pentru 30 de zile fiind învinuit că a racolat mai multe tinere din Republica Moldova pentru practicarea prostituției în municipiul Constanța, România.

03 Aug 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Părinții nou-născutului din Bălți care urma să fie scos ilegal din țară, dar și cetățeanca Germaniei, care planifica să ia copilul, au fost condamnați pentru trafic de copii la 15, 17 și, respectiv, 18 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, transmite IPN.

03 Aug 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Fostul șef al Direcției municipale transport, Igor Gamrețchi, a fost condamnat joi, 3 august, la doi ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru trafic de influenţă.

Pagina 1 din 54