Evenimentul zilei

Dum09222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție
Evenimentul zilei - Justitie
21 Sep 2019
Publicat în Justitie

Hotărârea Curții de Apel Chișinău prin care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a fost obligat să convoace Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor, la care ar urma să fie examinat subiectul cu privire la demiterea celor șase membri ai instituției pe care i-au ales anterior, ar fi una pripită.

18 Sep 2019
by  - 
Publicat în Justitie

Centrul Național Anticorupție (CNA) şi procurorii anticorupţie au aplicat sechestre în valoare de circa 364 de milioane de lei în dosarul fraudei bancare şi au ridicat 11 automobile de lux.

17 Sep 2019
Publicat în Justitie

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat astăzi, 17 septembrie, un ordin în acest sens.

17 Sep 2019
Publicat în Justitie

Ministrul Justiției, Olesea Stamate, susține că, dacă CSP va continua concursul pentru selectarea noului procuror general, inițiat anterior, atunci acest concurs va fi ilegal.

13 Sep 2019
Publicat în Justitie

Acesta prevede modificarea mecanismului de numire a procurorului general, dar și de încetare a mandatului acestuia. De asemenea, au fost modificate criteriile pentru selectarea procurorului general.

12 Sep 2019
by  - 
Publicat în Justitie

Primarul satului Floreni din Anenii Noi şi un consilier local  au fost reţinuţi de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în cadrul a două cauze penale, pornite pe faptul coruperii pasive şi a traficului de influenţă. Edilul şi reprezentantul Consiliului sunt suspectaţi că ar fi pretins de la un om de afaceri din localitate 350.000 de lei pentru a legaliza un teren, aflat în folosinţa acestuia de mai mulţi ani.

11 Sep 2019
Publicat în Justitie

Potrivit listei făcute publice de Procuratura Generală (PG), în competiție s-au înregistrat mai mulți procurori, dar și un avocat.

10 Sep 2019
by  - 
Publicat în Justitie

Oamenii legii au intentat o cauză penală în privința procedurii de achiziție a celor 31 de autobuze pentru capitală. 

06 Sep 2019
by  - 
Publicat în Justitie

Un angajat al Serviciului Vamal a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de corupere pasivă. Acesta este suspectat că ar fi pretins şi primit de la un cetăţean 1.200 de euro pentru a vămui un autoturism, importat în ţară din Germania.

04 Sep 2019
by  - 
Publicat în Justitie

Fostul şef al secției imagistică și tomografie computerizată de la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală (CRDM) a fost condamnat definitiv, iar prin decizia finală instanţa a dispus confiscarea specială în mărime de 1.482.000 de lei. De asemenea, judecata i-a aplicat o amendă în mărime de 270.000 de lei, încasarea 1.080.000 de lei prejudiciu în folosul CRDM şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii manageriale pe un termen de 12 ani.

28 Aug 2019
Publicat în Justitie

De această dată candidații vor avea două zile pentru a depune contestațiile, iar candidații care vor promova această probă vor susține, în perioada 18 – 25 septembrie, proba orală.

22 Aug 2019
Publicat în Justitie

Judecătorii Curții Constituționale se vor întruni mâine în prima lor ședință, pentru a valida mandatele unor deputați.

22 Aug 2019
Publicat în Justitie

Procurorul general interimar Dumitru Robu a depus o sesizare la Curtea Constituțională, prin care solicită să ofere interpretări privind articol 137 și anume dacă permite sau nu pornirea urmăririi penale în privința judecătorilor constituționali pe durata exercitării mandatului și după încetarea acestuia, fără avizul prealabil al Curții Constituționale.

Pagina 1 din 74