Evenimentul zilei

Sam07112020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Apărătorii nu l-au putut salva pe avocatul Valerian Mânzat: acesta a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare

Apărătorii nu l-au putut salva pe avocatul Valerian Mânzat: acesta a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare

09 August 2017 - 

Avocatul Valerian Mânzat a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare. La 8 august, Colegiul Penal al Curții Supreme de Justiție (CSJ) a respins recursul avocaților care ceruseră casarea deciziei Curții de Apel. Sentința a fost publicată pe site-ul CSJ, transmite IPN.

Valerian Mânzat (supranumit „avocatul-vedetă”, pentru faptul că posta pe rețele de socializare poze cu mașina sa scumpă, șezând într-un birou luxos etc.) a fost condamnat pentru excrocherie în proporții deosebit de mari, fapt ce se pedepsește, conform Codului Penal, cu închisoare de la 7 la 10 ani,cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, avocatul ar fi estorcat de la o femeie, prin înșelăciune şi abuz de încredere, 20 de mii de euro pentru a-i soluționa o problemă legată de urgentarea transferării soțului acesteia dintr-un penitenciar din Federația Rusă în unul din Republica Moldova. Avocatul nu a mai rezolvat cazul, iar femeia i-a cerut banii înapoi. Avocatul a fost reținut în momentul în care a restituit o parte din banii primiți.

Oleg Pantea, șeful Direcției relații publice și mass-media a Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP), a declarat pentru IPN că în prezent Valerian Mânzat se află la Penitenciarul Nr. 13. După ce va fi recepționată dispoziția de executare remisă de către CSJ, DIP va dispune repartizarea condamnatului pentru executarea mai departe a pedepsei.

 

Lasă un comentariu