Evenimentul zilei

Ma06022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Ex-ministrul Iurie Chirinciuc a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare

Ex-ministrul Iurie Chirinciuc a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare

10 August 2017 - 

Fostul ministru al transporturilor și infrastructurii drumurilor, Iurie Chirinciuc, învinuit de trafic de influență şi abuz în serviciu, a fost găsit vinovat și condamnat la închisoare pentru un termen de 1 an și 4 luni cu suspendare. 

Acesta a primit și o amendă de 700 de unități convenționale, precum și a fost privat de dreptul de a ocupa funcții publice pentru un termen de cinci ani. Decizia a fost luată de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, transmite IPN.

Iurie Chirinciuc s-a aflat până la 9 august sub control judiciar, decizie luată de magistrați pe 14 iulie. La sfârșitul lunii iunie, Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat urmărirea penală și a trimis în judecată cauza penală de învinuire a ex-ministrului transporturilor și infrastructurii drumurilor Iurie Chirinciuc, acuzat de trafic de influență și abuz în serviciu.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, ex-ministrul transporturilor, împreună cu șefii a două companii de construcții, ar fi organizat o schemă cu scopul dobândirii ilicite de mijloace financiare. Aceștia ar fi făcut presiuni asupra unei companii câștigătoare a licitațiilor finanțate de Banca Europeană de Investiții cu scopul de a o constrânge să cedeze o parte din volumul de lucru unor agenți economici afiliați.

 

 

Lasă un comentariu