Evenimentul zilei

Sam08082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție E greu să fii edil-șef și să fii și drept cu oamenii? Primarul de Drepcăuţi, trimis în instanţă pentru trafic de influenţă

E greu să fii edil-șef și să fii și drept cu oamenii? Primarul de Drepcăuţi, trimis în instanţă pentru trafic de influenţă

21 Decembrie 2017 - 

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi s deferit justiţiei cauza penală de învinuire a primarului satului Drepcăuţi, raionul Briceni, în acţiunile căruia procurorii au constatat comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Potrivit rechizitoriului, acesta este acuzat că, în cursul anului 2015, activând în calitate de primar al satului Drepcăuţi, raionul Briceni, a pretins de la un om de afaceri ucrainean 50 la sută din capitalul statutar al firmei agricole pe care acesta o deţinea sau dreptul de folosinţă asupra terenurilor arabile cu suprafaţa de 688 de hectare, arendate de către acest agent economic de la locuitorii satului Drepcăuţi, relevă Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale.

În schimbul acestor bunuri şi avantaje, primarul susţinea că poate influenţa anumite persoane cu demnitate publică pentru favorizarea intereselor respectivului agent economic în cadrul examinării litigiilor civile şi proceselor penale în care era implicat. În caz contrar, primarul, potrivit afirmaţiilor omului de afaceri, va interveni pentru ca litigiile să fie soluţionate în defavoarea firmei acestuia.

Pentru aceste acţiuni, legislaţia prevede amendă în mărime de la 2000 la 3000 de  unităţi convenţionale (150 mii de lei) sau închisoare de până la cinci ani. De asemenea, inculpatul poate fi obligat să recupereze cheltuielile judiciare în valoare de 12.935 de lei.

 

 

 

Lasă un comentariu