Evenimentul zilei

Joi08062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Aproape ca în filme: Un tânăr era șantajat și amenințat chiar după gratii

Aproape ca în filme: Un tânăr era șantajat și amenințat chiar după gratii

09 Ianuarie 2018 - 

Un deținut de 18 ani, din Penitenciarul nr.13 din Chișinău, timp de jumătate de an a fost șantajat, cu un pretext inventat, de către mai mulți deținuți, membri ai organizației criminale „Makena”. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, citat de IPN, victima era amenințată cu moartea în scopul extorcării mijloacelor financiare de 30 de mii de euro. Șase dintre cei nouă suspecți își ispășesc pedeapsa în penitenciare din țară.

Oamenii legii au aflat că tânărul este șantajat şi amenințat din luna noiembrie 2017. În urma investigațiilor efectuate, s-a constatat că presiunile erau coordonate de așa-numiții „supraveghetori” şi alți deținuți, autorități criminale. Pentru a obține bani, suspecții îi propuneau victimei să vândă casa sau să obțină mijloace financiare pe cale criminală.

Pe 3 ianuarie, o persoană a fost reținută în momentul când a primit de la ofițerul sub acoperire o parte din banii solicitați. Concomitent, au fost efectuate 14 percheziții autorizate, inclusiv în trei penitenciare, unde au fost depistate şi ridicate obiecte care servesc drept probă în cadrul dosarului penal. Doi membri ai grupului, aflați în libertate în acel moment, au fost arestați pentru 30 de zile. Dacă vinovăția suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu privațiunea de libertate pe un termen de 13 până la 15 ani.

 

 

 

Lasă un comentariu