Evenimentul zilei

Joi08062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Domnica Manole cere anularea hotărârii prin care a fost eliberată din funcția de judecător cu sprijinul SIS-ului

Domnica Manole cere anularea hotărârii prin care a fost eliberată din funcția de judecător cu sprijinul SIS-ului

22 Ianuarie 2018 - 

Ex-judecătoarea Domnica Manole și avocata sa Viorica Grecu au adresat o cerere Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), prin care cer anularea hotărârii emise pe 4 iulie anul trecut, prin care Domnica Manole a fost eliberată din funcția de judecător al Curții de Apel Chișinău.

Domnica Manole precizează, într-o declarație publică, precum că este îndreptățită să ceară CSM anularea hotărârii prin care a fost eliberată din funcție, în condițiile în care, pe 5 decembrie anul trecut, au fost declarate neconstituționale normele Legii privind verificarea titularilor și a candidaților la funcții publice, în partea ce se referă la verificarea candidaților la funcția de judecător și a judecătorilor în exercițiu de către SIS.

De remarcat, Consiliul Superior al Magistraturii a declarat-o pe Domnica Manole incompatibilă cu funcția de magistrat în baza avizelor Serviciului de Informații și Securitate și i-a propus șefului statului să o elibereze din funcție. Decretul a fost publicat la sfârșitul lunii iulie. Judecătoarea a apreciat decizia CSM ca fiind o comandă politică, o decizie ilegală, cu depășirea flagrantă a tuturor prevederilor legale.

 

 

Lasă un comentariu