Evenimentul zilei

Dum08092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Furtul miliardului: Ilan Șor ar putea fi scos basma curată, doar cu fizionomia șifonată

Furtul miliardului: Ilan Șor ar putea fi scos basma curată, doar cu fizionomia șifonată Recomandat

04 Aprilie 2018 - 

Față de fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Şor, condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare, s-ar putea pregăti amnistierea. Această opinie a fost exprimată de Andrei Donica, președintele Asociației pentru prevenirea și combaterea crimelor economice și corupției, într-o emisiune de la un post de televiziune, transmite IPN.

Andrei Donica susține că după ce luni, 2 aprilie, ședința de judecată față de Ilan Șor a fost amânată, următoarea ședință va avea loc pe 23 mai. Potrivit lui, de la 23 mai rămân 13 luni în care Ilan Șor mai poate fi condamnat, la expirarea lor acesta nu va sta la închisoare. 

„Au fost făcute mai multe scheme pentru a-l ajuta și a nu-l băga la pușcărie. Cea mai mare problemă în acest proces de judecată este că această hotărâre a fost luată de către un judecător care trebuia în mod obligatoriu să se autorecuze. Andrei Neculce nu avea dreptul să judece cazul lui Ilan Șor”, a spus Andrei Donica.

Avocatul Eduard Rudenco spune că, din câte cunoaște, în judecată nu a ajuns dosarul de bază pentru care a fost arestat Ilan Șor. Potrivit lui, au fost selectate mai multe probe, a fost comasat un dosar aparte și expediat în judecată. „Deci, dosarul acela despre furtul miliardului, despre crimele comise de Ilan Șor, despre care a raportat și compania KROLL, el încă nu este pe masa judecătorilor”, spune avocatul. Potrivit lui, dosarul în care a fost condamnat Ilan Șor nu este la propriu despre furtul miliardului.

Potrivit deputatului PLDM Iurie Țap, Procuratura Generală, cu referire la cazul Șor, apreciază decizia instanței de fond drept una vădit ilegală. „Eu cred că este vorba de autoritatea competentă a statului, Procuratura Generală, care participă la înfăptuirea justiției, în cazul dat în calitate de acuzator. Și atunci când o autoritate în raportul anual spune că există o decizie vădit ilegală în cazul Șor, cred că este mai mult decât acele discuții din culise”, spune Iurie Țap. Potrivit lui, în acest context, cazul Șor este vădit protejat sau justiția este una circumstanțială.

 

Lasă un comentariu