Evenimentul zilei

Dum07122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Remember: MORȚII de la 7 aprilie 2009. Cazurile de „sinucideri” suspecte ale tinerilor de snopiți în bătăi de milițieni și SIS

Remember: MORȚII de la 7 aprilie 2009. Cazurile de „sinucideri” suspecte ale tinerilor de snopiți în bătăi de milițieni și SIS Recomandat

07 Aprilie 2018 - 
Remember: MORȚII de la 7 aprilie 2009. Cazurile de „sinucideri” suspecte ale tinerilor de snopiți în bătăi de milițieni și SIS foto credit: Realitatea.md

Ziarul De Gardă a căutat detalii prin dosarele morților de 7 aprilie 2009 și a descoperit noi elementele pe care anchetatorii au încercat să fie să le introducă, fie să le scoată. Tinerii care au prostestat atunci au făcut-o crezând într-o schimbare fundamentală a societății, însă cleptocrația de la Chișinău și schimbat, în mare parte, doar culorile de partid.

Patru tineri au murit în urma acelor evenimente: Valeriu Boboc, Maxim Canişcev, Evghenii Ţapu şi Ion Ţâbuleac. Doar în cazul primului, anchetatorii au constatat că decesul ar fi venit în urma loviturilor primite de la polițiștii care l-au bătut. În rest, la ceilalți trei, au fost sinucideri și că aceștia ar fi suferit de afecțiuni pshihice.

Maxim Canişcev avea 21 de ani neîmpliniţi în timpul evenimentelor din aprilie 2009. Era născut la Ungheni, dar locuia în mun. Chişinău, într-un cămin din strada Studenţilor, fiind student la Universitatea Tehnică din Moldova, specialitatea Electroenergetică, anul 3. Trupul neînsufleţit al acestuia a fost găsit, la 19 aprilie, în lacul din satul Ghidighici.

Evghenii Ţapu, 26 de ani, născut la Soroca. Acesta a fost găsit strangulat la 15 aprilie 2009, în jurul orei 13.30, la etajul tehnic al unui bloc din str. Albişoara. Cadavrul său era atârnat de lemnul care ţinea acoperişul clădirii. Poliţia a fost alertată de un locuitor al blocului, care a descoperit cadavrul în timp ce încerca să facă ordine la acel etaj. Poliţiştii au stabilit că Evghenii era strangulat cu şireturile de la propria încălţăminte, care se afla lângă cadavru.

Ion Ţîbuleac, 7 aprilie 2009 avea 21 de ani. Era născut la Bolohan, r. Orhei, iar în ultimii săi ani din viaţă lucra în Federaţia Rusă. Cadavrul său a fost descoperit la 8 aprilie 2009, ora 07.00, în urma unui apel la 902. Ţîbuleac a fost descoperit „cu semne de moarte violentă” sub un pilon de tensiune înaltă, amplasat pe Calea Moşilor din Chişinău.

 

Continuare pe Ziarul de Gardă

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu