Evenimentul zilei

Vi02282020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Șoferul care a accidentat mortal un poliţist la Coşniţa, condamnat la 3 ani de închisoare

Șoferul care a accidentat mortal un poliţist la Coşniţa, condamnat la 3 ani de închisoare

07 Mai 2018 - 
Poză simbol Poză simbol

Conducătorul auto, care acum trei luni a accidentat mortal un poliţist la Coşniţa, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 4 ani. De asemenea, acesta a fost obligat să achite succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral în mărime de 200.000 de lei.

Potrivit procurorilor, tragedia s-a produs pe 3 februarie, când inculpatul, care conducea, în stare de ebrietate, un BMW pe traseul Dubăsari – Chişinău, a pierdut controlul maşinii şi a intrat pe acostamentul din sensul opus, tamponând un pieton care staţiona în adiacentul comunei Coşniţa.

Impactul a fost atît de violent, încât victima, în vârstă de 28 de ani, a decedat pe loc. Potrivit informaţiilor, acesta era agent de patrulare şi, în acea zi, se afla în afara orelor de serviciu.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea o concentraţie de alcool în aerul expirat de 0,86 mg/l, iar în sânge concentraţia de alcool indica 1,63 g/l. Fiind audiat de procurori, conducătorul auto şi-a recunoscut integral vina.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Lasă un comentariu