Evenimentul zilei

Ma06022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Un avocat din Cahul are nevoie de avocat: el a fost deferit justiției pentru trafic de influență și alte fapte penale

Un avocat din Cahul are nevoie de avocat: el a fost deferit justiției pentru trafic de influență și alte fapte penale

21 Mai 2018 - 

Dosarul în privința unui avocat din Cahul, căruia îi este incriminată săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, a fost transmis în judecată de către Procuratura Anticorupție. Dosarul a fost deschis după ce, la începutul lunii aprilie, avocatul a fost prins în timp ce lua mită 1000 de euro de la soțul unei inculpate.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, apărătorul a pretins și primit banii sub pretextul că poate determina procurorii de caz să nu atace hotărârea instanței de fond, cu privire la achitarea soției declarantului. Anterior, avocatul ar fi primit 2000 de euro de la cei doi soți cercetați penal pentru cultivarea plantelor ce conțin droguri, astfel încât cauza penală de învinuire să nu fie expediată în judecată.

Avocatul și-a recunoscut vina, iar dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, riscă până la șase ani de închisoare sau amendă până la 200 de mii de lei.

Apărătorul figurează și într-un alt dosar penal în care este învinuit de escrocherie și fals în acte publice, fiind reținut acum câteva zile și plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Acestuia îi este incriminată infracțiunea de punere în aplicare a unei scheme de deposedare de apartamente a unor locuitori din Cahul, în complicitate cu alte persoane.

 

 

Lasă un comentariu