Evenimentul zilei

Sam07042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Reforma justiție? Șor va fi judecat binemersi în spatele ușilor închise

Reforma justiție? Șor va fi judecat binemersi în spatele ușilor închise Recomandat

23 Mai 2018 - 

Principalul suspect în cazul furtului miliardului de dolari prin intermediul celor trei bănci pe care le deținea, ajuns între timp și primar de Orhei – Ilan Șor, va fi judecat în spatele ușilor închise.

Așa au decis judecătorii Evgheni Dvurecenschi, Nina Veleva și Vitalie Movilă.

Solicitarea a venit din partea procurorului de caz, mai precis ca „Dosarul Șor” să fe examinat la Curtea de Apel Cahul cu ușile închise, potrivit Ziarul de Gardă.

Publicația mai scrie că procurorul a invocat argumentul privind judecarea departe de ochii publicului a dosarului în prima instanță. La cea de-a doua ședință de judecată în cadrul acestui apel, dar prima la care a participat Ilan Șor, a început examinarea probelor.

Ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție (PA), Anastasia Mihălceanu, a precizat că următoarea ședință a fost fixată pe 8 august, dar că nu cunoaște motivele pentru care a fost stabilită această dată.

În primă instanță, Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare în dosarul privind fraudele bancare. În prezent, Ilan Șor și-a făcut partid politic și a și câștigat la alegerile parțiale de duminică primăria comunei Jora de Mijloc, acolo unde, susține lidera PAS Maia Sandu, acesta ar fi încălcat flagrant legislația prin oferite de bani peste limita legii, turism electoral, filmare cu drone și alte încălcări.

Republica Moldova suferă de ani de zile la capitolul justiție, acolo unde UE precizat univoc că reforma justiție aproape că nu există. De altfel, UE a și retras finanțarea pe zona de justiție pentru R. Moldova, tocmai din această lipsă de interes pentru reformarea ei din partea autorităților.

 

 

Lasă un comentariu