Evenimentul zilei

Vi07102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Trei bărbaţi din Căuşeni, condamnaţi la câte 3 ani închisoare pentru contrabandă cu miez de nucă

Trei bărbaţi din Căuşeni, condamnaţi la câte 3 ani închisoare pentru contrabandă cu miez de nucă

28 Mai 2018 - 

Trei bărbaţi din raionul Căuşeni au fost condamnaţi la cîte 3 ani închisoare, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru contrabandă cu miez de nucă în proporţii deosebit de mari.

Inculpaţilor le-a fost incriminat faptul că, la finele anului 2016, urmărind scopul trecerii peste frontiera vamală a Republicii Moldova, prin contrabandă, a mărfurilor în proporţii deosebit de mari fără a fi declarate organului vamal, au introdus pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina, pe perimetrul frontierei cu regiunea transnistreană, eludându-i-se controlul vamal miez de nucă, pe care l-au depozitat în or. Tiraspol.

Ulterior, inculpații au încărcat miezul de nucă în automobilul de model ”Mercedes Sprinter” și, eludând postul vamal intern Hagimus, au încercat să-l transporte în or. Căușeni, urmând să-l comercializeze pe piața internă a Republicii Moldova ca marfă de origine autohtonă. Verdictul de condamnare prevede, de asemenea, confiscarea în folosul statului a mijlocului de transport utilizat la comiterea infracţiunii şi a sumei de bani în mărime de 800 921 lei, ce constituie contravaloarea miezului de nucă. 

Cauza a fost investigată de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale care au și reprezentat acuzarea în instanța de judecată.

 

 

Lasă un comentariu