Evenimentul zilei

Joi02202020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție N-a vrut să-i împrumute bani! Bărbat din Călărași, condamnat la 20 de ani de pușcărie după ce a ucis o bătrână ÎN BĂTAIE

N-a vrut să-i împrumute bani! Bărbat din Călărași, condamnat la 20 de ani de pușcărie după ce a ucis o bătrână ÎN BĂTAIE Recomandat

29 Mai 2018 - 

Douăzeci de ani de închisoare, acesta a fost verdictul dictat de Curtea de Apel Chişinău pentru un locuitor al raionului Călăraşi, după ce anterior, magistraţii primei instanţe, îl achitase pentru comiterea unui omor intenţionat.

Crima a avut loc pe 31 octombrie 2016, în satul Onişcani, cînd inculpatul, a venit la o bătrână ca să-i ceară bani cu împrumut. După ce între cei doi s-a iscat o ceartă, inculpatul a snopit în bătăi bătrâna, în vârstă de 78 de ani, pînă a lăsat-o fără suflare.

Prin sentinţa Judecătoriei Călăraşi din 14.08.2017, inculpatul a fost achitat pe motiv că fapta nu a fost comisă de către inculpat. 

Procurorii au contestat sentinţa de achitare, insistând pe condamnarea inculpatului conform învinuirii. Astfel, recent, prin decizia Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău, apelul procurorului a fost admis, inculpatul fiind condamnat la 20 de ani închisoare în penitenciar de tip închis, cu încasarea în beneficiul statului a cheltuielilor judiciare în sumă de 33 688 lei.

Decizia Curţii de Apel este executorie, însă poate fi supusă căilor ordinare de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

Lasă un comentariu