Evenimentul zilei

Lun09232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție S-a schimbat ceva în comportamentul poliției rutiere și noi nu am sesizat? Ofițerii anticorupție de la MAI au documentat noi cazuri de corupere activă

S-a schimbat ceva în comportamentul poliției rutiere și noi nu am sesizat? Ofițerii anticorupție de la MAI au documentat noi cazuri de corupere activă

04 Iunie 2018 - 

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI au documentat, pe parcursul săptămânii trecute, patru cazuri de corupere activă exercitată asupra angajaților Inspectoratului Național de Patrulare.

Astfel, un caz de corupere activă a fost înregistrat și documentat în comun cu organul de urmărire penală din structurile abilitate din regiunea Sud a CNA, la 29 mai, în municipiul Comrat.

 Un bărbat care conducea o motocicletă fără numere de înmatriculare, fără permis de conducere și neechipat corespunzător, a refuzat să oprească la semnalul inspectorului de patrulare, iar la sfârșit, după ce totuși a fost tras pe dreapta, acesta a încercat  să ofere 50 de dolari SUA angajaților INP, pentru a nu fi sancționat.

 Alte cazuri au fost documentate de către ofițerii SPIA în comun cu angajații INP.

 Astfel, la data de 30 mai curent, în orașul Strășeni, un conducător auto a propus inspectorilor de patrulare 2000 de lei, pentru a nu fi documentat pentru conducerea mijlocului de transport în stare avansată de ebrietate.

 Două incidente au avut loc la data 31 mai  curent, în timpul patrulării echipelor  mobile din cadrul Batalionului de Patrulare Nord al INP. Inspectorii de patrulare au stopat unitățile de transport în localitățile Grigorăuca, raionul Sângerei, și Recea, raionul Râșcani, pentru depăşirea vitezei admise de circulaţie. În timpul documentării contravențiilor, conducătorii auto au propus câte 200 de lei fiecare, pentru a nu le fi întocmite procese-verbale.

Pe numele suspecţilor au fost pornite cauze penale pentru corupere activă. În cazul în care vina acestora va fi demonstrată în instanţa de judecată, ei riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani și amendă de la 100.000 la  200.000 de lei, relevă Serviciul relații publice al SPIA.

Structura respectivă îndeamnă populația să aibă mai multă încredere în poliție și să coopereze cu aceasta și cu alte autorități ale statului pentru prevenirea şi combaterea corupţiei.

 

Lasă un comentariu