Evenimentul zilei

Dum07052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Smartphone-uri, tablete, drone și alte mărfuri de contrabandă de sute de mii de lei, scoase la vânzare pe internet

Smartphone-uri, tablete, drone și alte mărfuri de contrabandă de sute de mii de lei, scoase la vânzare pe internet

06 Iunie 2018 - 

Un locuitor din Chișinău este figurantul principal într-un dosar penal deschis de către organul de urmărire penală al Serviciului Vamal. Subdiviziunile specializate ale Vămii au probat faptul că acesta, în complicitate cu mai multe persoane în curs de identificare, au introdus ilegal în țară, cu trenul de pe ruta Moscova-Chişinău, dispozitive electronice destinate comercializării prin intermediul site-urilor specializate.

Documentările au durat circa două luni, perioadă în care serviciile operative ale Vămii, în comun cu procurorii PCCOCS, au acumulat suficiente materiale incriminatorii prin care este probată implicarea principalului suspect în săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Suspectul a fost reținut în flagrant pe peronul gării din Chișinău. Ulterior, în cadrul perchezițiilor operate la domiciliul acestuia, ofițerii vamali au descoperit  mai multe loturi de dispozitive electronice în asortiment, marca Samsung și iPhone, procurate din Ucraina și introduse în țară fără a fi declarate. Este vorba despre telefoane mobile de tip smartphone, laptopuri, tablete, ceasuri electronice, căști, boxe și drone, precum și accesorii pentru acestea.

Valoarea în vamă a mărfurilor reținute în timpul flagrantului și perchezițiilor desfășurate a fost evaluată la peste 680.000 de lei.

În cadrul audierilor, inculpatul și-a recunoscut vina și a colaborat cu organul de urmărire penală. Cauza penală în privința acestuia a fost expediată în instanța de judecată.

Cercetările continuă în vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate sau cu tangență la acest caz. În cazul în care li se va demonstra vina, toți cei implicați riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani, relevă Serviciul de presă VAMA.

 

 

 

Lasă un comentariu