Evenimentul zilei

Dum07052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție A pretins și primit 10.000 de euro pentru a influența o decizie de achitare: Un antreprenor din Drochia, trimis pe banca acuzaților

A pretins și primit 10.000 de euro pentru a influența o decizie de achitare: Un antreprenor din Drochia, trimis pe banca acuzaților

07 Iunie 2018 - 

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remiterea în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale intentate pe faptul traficului de influență, săvârșit de către un administrator de firmă din satul Pelenia, raionul Drochia. Temei pentru pornirea urmăririi penale a servit denunțul unei persoane de la care se estorcau banii. 

Potrivit procurorilor, urmare a efectuării acțiunilor de urmărire penală, s-a constatat că învinuitul, susținând că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Inspectoratului de Poliție și Procuraturii raionului Drochia, în gestiunea cărora se afla o cauză penală intentată pe furt, autorii cărora erau reținuți pe un termen de 72 ore, a pretins și a primit de la rudele persoanelor reținute și de la persoane implicate în furt, suma de 10.000 de euro. 

În schimbul banilor, învinuitul urma să influențeze persoanele publice din cadrul autorităților menționate, în vederea eliberării celor reținuți și emiterea unei hotărâri favorabile în interesul acestora.

Fapta inculpatului a fost calificată drept trafic de influență săvârșit în proporții mari, iar pe bunurile acestuia au fost aplicate sechestre în valoare de 10.000 de euro.

Dacă acesta va fi găsit vinovat, inculpatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 6 ani, ori amendă în mărime de la 3.000 de u.c până la 4.000 de u.c. (150.000 - 200.000 de lei).

 

Lasă un comentariu