Evenimentul zilei

Sam07112020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Un bărbat din Anenii Noi, condamnat la ani grei de pușcărie pentru trafic de ființe umane

Un bărbat din Anenii Noi, condamnat la ani grei de pușcărie pentru trafic de ființe umane

12 Iunie 2018 - 

Un locuitor al raionului Anenii Noi a fost condamnat, recent, la 10 de închisoare în penitenciar de tip închis pentru trafic de fiinţe umane, în scop de exploatare prin muncă. 

Sentinţa a fost dictată după ce procurorii au demonstrat că, în intervalul martie - septembrie 2013, inculpatul a recrutat, cinci locuitori ai satelor Calfa şi Roşcana din raionul Anenii Noi, cărora le-a promis locuri de muncă bine plătite, în construcţii, în oraşul Moscova din Federaţia Rusă. 

După ce le-a transmis bani de drum şi le-a explicat cum să ajungă la destinaţie, victimele au fost adăpostite în Spitalul Clinic de Psihiatrie nr. 1 din oraşul Moscova, unde acestea urmau să efectueze lucrări de reparaţie a respectivei instituţii medicale. Fiind asiguraţi că vor fi remuneraţi pentru munca prestată, moldovenii au continuat să muncească gratuit timp de aproximativ 5 luni, până au înţeles că au fost înşelaţi.

Reveniţi acasă, aceştia s-au adresat la Procuratură, pe acest caz fiind iniţiată o cauză penală, iar în vara anului trecut inculpatul a fost reţinut şi deferit justiţiei.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Lasă un comentariu