Evenimentul zilei

Sam07112020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Au încercat să mituiască inspectorii de patrulare: Doi șoferi din sudul țării, reținuți de CNA. CE pedeapsă riscă

Au încercat să mituiască inspectorii de patrulare: Doi șoferi din sudul țării, reținuți de CNA. CE pedeapsă riscă

12 Iunie 2018 - 

Încă două tentative de mituire a polițiștilor au ajuns în vizorul ofițerilor și a procurorilor anticorupție. 

În primul caz, un bărbat din Comrat a fost reținut după ce ar fi transmis angajaților Batalionului de patrulare Sud mijloace bănești în sumă de 10.000 de ruble rusești și 400 de lei pentru a nu fi documentat pentru conducerea motocicletei fără număr de înmatriculare și în lipsa permisului de conducere.

În cel de-al doilea caz, un alt bărbat din Cahul ar fi încercat să se eschiveze de la o pedeapsă contravențională pentru conducerea vehiculului în lipsa carnetului de șofer, transmițând angajaților aceluiași Batalion de patrulare Sud 1.000 de lei.

Cazurile au fost denunțate la CNA de către polițiștii de patrulare. În scurt timp, au avut loc operațiunile de reținere, în comun cu Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI.

Pe ambele cazuri au fost inițiate câte o urmărire penală pentru corupere activă. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi bănuiții riscă până la 6 ani de închisoare cu amendă în mărime de până la 4.000 unități convenționale.

 

Lasă un comentariu