Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Decizie controversată a Curții de Apel: pe locul cafenelei Guguță poate fi construit un imobil cu 13 etaje

Decizie controversată a Curții de Apel: pe locul cafenelei Guguță poate fi construit un imobil cu 13 etaje

12 Iunie 2018 - 

Compania „Regata Imobiliare”, succesor în drepturi procedurale a „Finpar Invest” SRL, controlată de familia lui Vladimir Plahotniuc, poate privatiza terenul pe care actualmente se află cafeneaua Guguță. Decizia a fost luată de Curtea de Apel. Prin aceeași decizie, compania își menține dreptul de a construi un imobil cu 13 etaje în locul edificiului din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. 

Judecătorii au respins cererile Consiliului municipal Chișinău și Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, prin care se solicita interzicerea construcției, scrie „Ziarul de Gardă” în versiunea online.

Decizia este definitivă și executorie, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de două luni de la data comunicării deciziei integrale.

În decembrie 2015, Judecătoria Centru a decis că „Finpar Invest” poate construi un imobil cu 13 etaje în locul cafenelei Guguță din centrul capitalei, însă fără dreptul de a privatiza terenul. Decizia nu i-a satisfăcut atunci nici pe reprezentanții municipalității, care doreau interzicerea construcției în centrul istoric, nici pe reprezentanții companiei investitoare, care a cerut și dreptul de proprietate pe terenul adiacent, notează „Ziarul de Gardă”. 

În aprilie 2016, Curtea de Apel Chișinău a anulat decizia Judecătoriei Centru prin care a permis firmei „Finpar Invest” să construiască un hotel în locul cafenelei „Guguţă” şi a menţinut decizia care nu a permis privatizarea terenului aferent. Decizia a fost atacată de „Finpar” la Curtea de Supremă de Justiţie. După șase amânări, în iunie 2017, CSJ a luat decizia de a trimite dosarul la rejudecare. Astfel, pe marginea cazului urma să se pronunțe, din nou, Curtea de Apel Chișinău.

Două luni mai târziu, „Finpar Invest”, a vândut cafeneaua „Guguță” firmei „Regata Imobiliare” SRL, care aparține unei alte firme, „Biotehnos” SRL, fondată de omul de afaceri Ceslav Ciuhrii. Firma „Regata Imobiliare” este și proprietara a două terenuri în sectorul Ciocana, municipiul Chișinău, pe care urmează a fi construită o zonă comercială, care va găzdui inclusiv primul magazin Kaufland din Moldova.

Din 11 iunie 2018, Ceslav Ciuhrii este noul președinte al Federației de Tenis din Republica Moldova (FTM). Acesta a fost ales în funcția respectivă prin votul membrilor Biroului Federal al FTM. 

 

 

Lasă un comentariu