Evenimentul zilei

Lun07062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție A încercat să corupă un funcționar: Directoarea unei școli profesionale din capitală, trimisă pe banca acuzaților

A încercat să corupă un funcționar: Directoarea unei școli profesionale din capitală, trimisă pe banca acuzaților

22 August 2018 - 

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat instanței de judecată spre examinare cauza penală în privința directorului unei școli profesionale pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute la art. de alin. 1 prim art. 326 Cod penal – trafic de influență.

Temei pentru începerea urmăririi penale a servit denunţul unui funcționar din cadrul Agenţiei Naţionale de Asigurare a Calităţii în Educaţie şi Cercetare (ANACEC), pe faptul transmiterii mijloacelor băneşti necuvenite în sumă de 300 de dolari SUA, de către administratoarea unei instituţii private de învăţământ din Chișinău, specializată pe cursuri de formare profesională.

Conform materialelor cauzei, directoarea solicitase anterior o evaluare din partea ANACEC a instituției de învățământ administrate, în vederea acreditării unui şir de programe de formare profesională. În urma vizitei efectuate la sediul acesteia, comisia  a identificat o serie de neajunsuri. 

Prin urmare, în schimbul banilor, învinuita solicita influențarea de către funcționar a membrilor comisiei de acreditare, pentru ca această să ignore deficiențele depistate și să soluționeze cererea de o manieră favorabilă acreditării instituției.

Învinuita își recunoaște vina, iar dacă instanța de judecată va decide astfel, aceasta riscă o amendă în mărime de la 2.000 la 3.000 de u.c. sau închisoare de până la 3 ani.

Lasă un comentariu