Evenimentul zilei

Ma09172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Un tânăr din Israel, prins în flagrant delict în timp ce primea 5.000 de euro mită pentru a restabili la studii o studentă exmatriculată

Un tânăr din Israel, prins în flagrant delict în timp ce primea 5.000 de euro mită pentru a restabili la studii o studentă exmatriculată

13 Septembrie 2018 - 

Un cetățean al Israelului a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție în după-amiaza zilei de miercuri, după ce a fost prins în flagrant delict cu 5.000 de euro mită. Tânărul în vârstă de 23 de ani este bănuit de trafic de influență.

Potrivit datelor anchetei, începând cu 30 august 2018 şi până în prezent, bănuitul ar fi pretins 8.000 de euro pentru a restabili la studii o studentă exmatriculată de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţeanu”. Acesta ar fi dat asigurări că are influență asupra persoanelor publice din cadrul instituției de învățământ și că le poate determina să-i lichideze fetei restanțele din sesiunea de vară și s-o restabilească în anul 3 de studii.

Pentru că nu s-a ținut de promisiune, tânărul israelian a fost denunțat la CNA. În baza denunțului, ofițerii şi procurorii anticorupție au inițiat o cauză penală pentru trafic de influență. În scurt timp, bărbatul a fost reținut în flagrant delict în momentul primirii a 5.000 de euro.

În prezent, el se află în custodia CNA pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 150.000 de lei.

 

Lasă un comentariu