Evenimentul zilei

Dum05312020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție La doar 15 ani a furat un automobil ,,Volkswagen ”. Minorul prins riscă să stea după gratii până după majorat

La doar 15 ani a furat un automobil ,,Volkswagen ”. Minorul prins riscă să stea după gratii până după majorat

24 Septembrie 2018 - 

Poliţiştii sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au reţinut un minor de 15 ani, originar din capitală, care în noaptea de 16 septembrie curent ar fi  furat automobilul de model ,,Volkswagen ” în valoare de 23 600 lei, parcat pe str.Cuza Vodă,, se arată în comunicatul primit. La faţa locului s-a deplasat grupa operativă pentru documentarea cazului.

Astfel, în rezultatul măsurilor întreprinse automobilul a fost depistat pe str. Grenoble, ulterior  fiind  identificat şi reţinut şi făptaşul. În cadrul audierilor preliminare, indivdul şi-a recunoscut vinovăţia fiind cercetat penal în stare de libertate pentru răpirea unităţii de transport, infracțiune  pentru care legislația penală în vigoare prevede închisoare de la 1 la 3 ani.

Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

-Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.

-Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.

-Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.

-Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.

-Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.

Lasă un comentariu