Evenimentul zilei

Vi04032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Ultima modă în traficul cu țigări din Ucraina: marfa este adusă cu drona. Contrabandiștii sunt disperați!

Ultima modă în traficul cu țigări din Ucraina: marfa este adusă cu drona. Contrabandiștii sunt disperați!

07 Octombrie 2018 - 

După descinderile DIICOT la Poliția de Frontieră de la Sighetu Marmației din România, fiind acuzați mai mulți polițiști că i-ar fi ajutat pe contrabandiști, pe frontiera de nord lucrurile s-au schimbat dramatic.  Așa se face că cei care se ocupă cu traficul cu țigări din Ucraina, spre România, și-au schimbat metodele. Astfel, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3.00, polițiștii susțin că în timp ce patrulau au auzit un zgomot produs de o dronă, zgomot care se auzea dinspre Ucraina.

“Lucrătorii noştri au monitorizat şi cercetat zona, identificând traseul aparatului de zbor. Astfel, în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Săpânța, au fost descoperite două colete ambalate în folie de culoare neagră, care conțineau țigări de proveniență ucraineană. De asemenea, s-a luat măsura informării autorităților de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului”, se arată într-un document al Poliției de Frontieră Române. În total, în cele două păchete care au fost lansate din dronă se aflau 1.000 de pachete de țigări, a căror valoare este de 11.700 de lei.


Contrabandă pe toate fronturile

În ultima sptămână, polițiștii de frontieră au avut trei acțiuni de succes, în urma cărora au fost confiscare țigări în valoare de 150.000 de lei. Astfel, joi, seara, în jurul orei 21.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat trei persoane care transportau, în spate, dinspre graniţa cu statul vecin spre localitatea de frontieră Teceu Mic, județul Maramureș, mai multe colete voluminoase. Polițiștii au acționat pentru reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit, întorcându-se pe teritoriul ucrainean. În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.
La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.400 pachete cu țigări. Țigările, în valoare de 40.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Lasă un comentariu