Evenimentul zilei

Vi04032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Decanul Facultății de Drept a USM și un conducător de doctorat, reținuți într-un dosar de corupție

Decanul Facultății de Drept a USM și un conducător de doctorat, reținuți într-un dosar de corupție

09 Octombrie 2018 - 

Procurorii anticorupție și ofițerii CNA au efectuat marți percheziții în biroul decanului Facultății de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova (USM), precum și la oficiul și domiciliul unui conducător al tezelor de doctorat, într-o cauză penală pornită pe faptul săvârșirii infracțiunilor de corupere pasivă și activă.

Conform materialelor cauzei, un doctor habilitat în drept și conducător de doctorat, care este și avocat, fiind membru al comisiei de susținere publică a tezelor de doctorat, instituite în cadrul USM, ar fi oferit decanului Facultății de drept, în luna august curent, în mai multe tranșe, mijloace bănești ce nu i se cuvin.

Membrul Comisiei de doctorat ar fi acționat în interesul a doi studenți doctoranzi, dar și în interes propriu, deoarece urma să fie evaluat satisfăcător de către Consiliul Științific, dar și remunerat pentru desfășurarea calitativă a activității de conducător de doctorat. Decanul facultății, în schimbul banilor, urma să faciliteze susținerea tezelor de doctorat de către cei doi doctoranzi.

În urma descinderilor efectuate pe parcursul zilei de marți, procurorii și ofițerii anticorupție au ridicat mijloace tehnice, purtători de informație și mai multe teze de doctorat. Au fost reținuți decanul Facultății de drept al USM, precum și coordonatorul de doctorat implicați în caz. 

Aceștia au fost escortați la sediul CNA pentru audieri.

 

Lasă un comentariu