Evenimentul zilei

Vi08142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Trei moldoveni, trimiși pe banca acuzaților pentru contrabandă cu tutun. CE pedeapsă riscă

Trei moldoveni, trimiși pe banca acuzaților pentru contrabandă cu tutun. CE pedeapsă riscă

04 Februarie 2019 - 

Trei cetăţeni ai R. Moldova, reținuți în vara anului 2018, împreună cu încă doi complici din Ucraina, pentru contrabandă cu tutun, vor compărea pe banca acuzaţilor. 

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învunuire a celor trei moldoveni în judecată, fiind probate acţiunile acestora de implementare a unei scheme infracţionale de trecere peste frontiera vamala a RM (zona verde) în Ucraina a tutunului fermentat, folosit la fabricarea ţigaretelor. 

Potrivit rechizitoriului, inculpaţii au procurat pe parcursul lunii mai 2018, de la un agent economic o cantitate de 10.000 de kg de tutun în valoate de 700.000 de lei, pe care, în urma unei înţelegeri prealabile, au transportat-o într-un depozit aflat în imediata apropiere de postul vamal al Republicii Moldova cu Ucraina, din raionul Briceni. 

Peste o lună, aceştia au trecut prin contrabandă în Ucraina 2.013 kg de tutun, unde complicii ucraineni deţineau utilaj clandestin de fabricare a ţigaretelor. Încă peste o lună, aceştia urmau să transporte, prin aceiaşi schemă, alte 2.079 de kg de tutun. Acţiunile indivizilor însă nu s-au încununat cu succes, fiind reţinuţi de oamenii legii chiar în momentul descărcării tutunului.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă până la 10 ani închisoare. 

Urmărirea penală în privinţa cetăţenilor ucraineni a fost disjunsă într-o procedură separată, aceştia fiind anunţaţi în căutare după ce magistraţii i-au eliberat din arest preventiv.

 

Angela Barbaiani, stagiară 

Lasă un comentariu