Evenimentul zilei

Vi08142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Vindea droguri pe Telegram și cumpăra bitcoin. Un bărbat din Chișinău, condamnat la închisoare pentru trafic de droguri

Vindea droguri pe Telegram și cumpăra bitcoin. Un bărbat din Chișinău, condamnat la închisoare pentru trafic de droguri

06 Februarie 2019 - 

Un bărbat din Chișinău, în vârstă de 30 ani, a fost condamnat la 5 ani și 6 luni cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip închis pentru contrabandă cu stupifiante, vânzarea drogurilor și spălarea banilor proveniți din comerțul cu droguri.

Potrivit procurorilor, inculpatul a fondat în 2016 un grup criminal. Acesta, prin intermediul tehnologiilor moderne de comunicare cifrată, negocia procurarea drogurilor din Ucraina și China cu introducerea acestora pe teritoriul R. Moldova prin colete poștale și rute internaționale de pasageri, fiind camuflate în diferite obiecte.

Potrivit actului de acuzare, organizatorul infracțiunilor a creat un „telegram canal” securizat, unde plasa informații despre vânzarea drogurilor. Doritorii de a cumpăra droguri, urmărind indicațiile transmise, depuneau mijloace bănești pentru procurarea substanțelor narcotice, pe conturile bancare specificate de către condamnat. După aceasta, cumpărătorul primea de la organizator, informația despre localizarea drogurilor, de unde ulterior erau preluate.

În cadrul examinării cauzei în instanța de judecată, procurorii au prezentat probe care dovedesc faptul că în perioada de până în luna iulie 2018, gruparea criminală a realizat droguri pe teritoriul R. Moldova în sumă de peste 6 milioane de lei. 

Liderul grupării criminale încasa  banii de pe conturile bancare deschise în prealabil pe numele unor terțe persoane și îi legaliza prin procurarea criptovalutei de tip bitcoin.

Instanța de judecată a dispus confiscarea în beneficiul statului a bunurilor infracționale sub formă de mijloace financiare, obținute în rezultatul comiterii infracțiunilor incriminate în sumă de peste 6 milioane de lei.

Pe parcursul urmăririi penale și cercetării judecătorești condamnatul s-a aflat în stare de arest, iar la pronunțarea sentinței a fost escortat în penitenciar chiar din sala de judecată.

Procurorii consideră sentința legală, dar blândă și o vor contesta la Curtea de Apel.

 

Angela Barbaiani, stagiară 

Lasă un comentariu