Evenimentul zilei

Vi08142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție VIDEO// Racola tinere și le îndemna să practice prostituția în Italia. Un bărbat din Ungheni, reținut pentru proxenetism

VIDEO// Racola tinere și le îndemna să practice prostituția în Italia. Un bărbat din Ungheni, reținut pentru proxenetism

20 Februarie 2019 - 

Un bărbat din Ungheni, în vârstă de 42 de ani, a fost arestat pentru 30 de zile fiind suspectat de proxenetism. Acesta, împreună cu o moldoveancă, au format un grup specializat în organizarea practicării prostituției de către moldovece pe teritoriul Italiei.

Media

Potrivit procurorilor, bărbatul în complicitate cu femeia, care se află în Italia, au determinat două tinere de 22 și respectiv 23 de ani, domiciliate în zona de centru a ţării, să practice prostituţia în Italia, în schimbul sumei de 2.000 euro, lunar. Zilnic, fetele urmau  să deservească în jur de 10-15 clienți.

De asemenea, în urma acțiunilor de investigații s-a stabilit că suspecţii și-au desfășurat activitatea ilegală mai bine de un an, timp în care au racolat în scopul practicării prostituției pe teritoriul Italiei mai multe tinere din Republica Moldova.

Pentru a ajunge la locul destinației, suspecții au perfectat din surse financiare proprii actele tinerelor. Astfel, la 14 februarie curent, suspectul urma să le trimită la destinație cu microbuzul de pe ruta Chişinău-Italia, acestea fiind aşteptate de complicele bărbatului.

În urma descinderilor, la 13 februarie, la domiciliu, poliţiştii l-au reţinut pe bărbatul suspect. De asemenea,  au fost depistate și tinerele care în dimineaţa zilei de 14 februarie urmau să fie transportate în Italia. La fel, au fost depistate şi ridicate mai multe documente probatorii de transferuri bănești efectuate din Italia de către complicele suspectului.   

La 15 februarie curent, în privința suspectului a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile, iar în privința complicelui acestuia urmează a fi desfășurate toate acțiunile ce se impun în vederea reținerii acesteia.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală, iar potrivit legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoare de la 4 la 7 ani.

 

Angela Barbaiani, stagiară 

Lasă un comentariu