Evenimentul zilei

Vi08142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Consultantul unui procuror din Soroca, trimis pe banca acuzaților pentru trafic de influență

Consultantul unui procuror din Soroca, trimis pe banca acuzaților pentru trafic de influență

05 Aprilie 2019 - 

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie a deferit justiţiei cauza penală de învinuire a unui consultant al procurorului din cadrul Procuraturii raionului Soroca. 

Potrivit materialelor cauzei penale, în luna septembrie a anului 2017, învinuitul, susţinând că are influenţă asupra procurorului ce conducea urmărirea penală pe cauza penală în cadrul căreia o persoană bănuită a fost reţinută în temeiul art.165 – art.167 Cod de procedură penală, a primit de la soţia bănuitului bunuri materiale în valoare de 300 dolari SUA pentru sine, precum şi mijloace băneşti în sumă de 1.000 dolari SUA pentru a le transmite procurorului. În schimbul acestora,învinuitul urma să convingă procurorul să nu depună un demers în instanţa de judecată privind aplicarea măsurii de arest preventiv.

În continuarea acțiunilor ilegale, începând cu mijlocul lunii septembrie a anului 2018, învinuitul a mai pretins de la aceeași persoană mijloace băneşti în sumă de 3.500 de euro pentru a-i transmite procurorului şi judecătorului care examinează cauza penală, cu scopul de a se aplica o pedeapsă penală mai blândă pentru infracțiunea săvârșită.

Tot el, în perioada lunilor octombrie – noiembrie ale anului 2018, susţinând că are influenţă asupra procurorului care reprezenta învinuirea în cauza penală în care erau vizați doi locuitori ai raionului Soroca de săvârșirea infracțiunii de violență în familie, a pretins, a acceptat şi a primit, personal, de la unul din făptuitorii pe caz, în două tranșe, bani ce nu i se cuvin în sumă totală de 30 de mii de lei. În schimbul acestora, urma să influențeze procurorul, ca să solicite în instanţa de judecată aplicarea în privinţa inculpaților a unor pedepse mai blânde pentru infracțiunea săvârșită.

Învinuitul şi-a recunoscut vina în săvârșirea infracţiunilor încriminate şi la moment se află în stare de libertate. La demersul Procuraturii Anticorupție, învinuitul a fost suspendat din funcția deținută.

Pentru fapta săvârșită, învinuitul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 2.000 la 3.000 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 5 ani.

Lasă un comentariu