Evenimentul zilei

Sam09212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Un profesor din Capitală, condamnat pentru acţiuni perverse faţă de elevi

Un profesor din Capitală, condamnat pentru acţiuni perverse faţă de elevi

27 Mai 2019 - 

Un chişinăuian, de 38 de ani, a fost condamnat la 7 ani închisoare pentru acţuni perverse, comise în timp ce activa în calitate de profesor la un liceu din capitală.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, investigaţiile au demarat la finele lunii septembrie 2016, după ce părinţii au sesizat conducerea liceului despre comportamentul indecent al dirigintelui de clasă al copiilor. Bărbatul era acuzat că ar fi avut un comportament neadecvat şi ar fi făcut gesturi nepotrivite faţă de băieţeii clasei întâi. 

Fiind audiaţi, în condiţii speciale, minorii au confirmat acţiunile indecente ale profesorului. La scurt timp, acesta a fost reţinut, iar ulterior arestat.

Cercetările procurorilor s-au încheiat cu trimiterea fostului profesor în judecată pentru acţiuni perverse, în calitate de părţi vătămate figurând 9 elevi minori care au avut de suferit de pe urma acţiunilor abuzive ale inculpatului.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Potrivit unui studiu realizat de Procuratura Generală, în cursul anului 2018 a fost înregistrat un număr mai mare de cazuri în care copiii au devenit victime ale infracţiunilor cu caracter sexual, fiind pornite 373 urmăriri penale pe fapte de abuz sexual, faţă de 332 de cazuri iniţiate în anul 2017. 

Lasă un comentariu