Evenimentul zilei

Ma11192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Un cetăţean român, extrădat din Grecia, condamnat pentru traficarea, în scop de exploatare sexuală, a patru moldovence

Un cetăţean român, extrădat din Grecia, condamnat pentru traficarea, în scop de exploatare sexuală, a patru moldovence

04 Iunie 2019 - 

Un cetăţean român, a fost condamnat în Republica Moldova la 4 ani şi 8 luni închisoare pentru traficarea, în scop de exploatare sexuală, a patru moldovence. În plus, la solicitarea procurorului, inculpatul urmează să achite în folosul statului cheltuieli judiciare de 41 de mii lei. După ce a fost anunţat de autorităţile moldovenești în căutare internaţională, cetăţeanul român a fost reţinut în Grecia şi extrădat pentru a fi tras la răspundere penală în R. Moldova. 

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, aflându-se pe teritoriul Greciei, inculpatul a racolat, în perioada anilor 2015 – 2017, patru tinere din diferite raioane ale Republicii Moldova, cu o stare materială precară, le-a procurat bilet la cursa auto Chişinău – Atena, unde, potrivit promisiunilor, urmau să fie angajate la o muncă bine plătită. La destinaţie, însă, victimele au fost adăpostite în apartamente şi hoteluri, unde au fost impuse să se prostitueze. Taxa de 100 de euro pe oră pentru servicii sexuale era practic în totalitate colectată de inculpat, victimelor revenindu-le doar o mică parte din venit. 

Revenite acasă, victimele traficului au depus plângeri, pe acest caz fiind iniţiate cauze penale. Sentinţa este cu drept de atac.

 

Lasă un comentariu