Evenimentul zilei

Mie04012020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Cauză penală cu privire la achiziționarea celor 31 de autobuze pentru capitală

Cauză penală cu privire la achiziționarea celor 31 de autobuze pentru capitală

10 Septembrie 2019 - 

Oamenii legii au intentat o cauză penală în privința procedurii de achiziție a celor 31 de autobuze pentru capitală. 

Ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu, a declarat pentru IPN că este vorba despre o cauză penală intentată pentru „abuz de putere sau abuz de serviciu”. Mariana Bețivu a menționat că alte detalii cu privire la acest caz urmează să fie prezentate în timpul apropiat.

Fostul primar interimar al capitalei Ruslan Codreanu a venit cu o reacție la acest subiect, menționând că sunt „instrumente de presiune folosite de unii în perioada electorală”.  Dezmințind  informațiile din presă, Codreanu spune că nu a participat la elaborarea caietului de sarcini și nici membru al grupului de lucru privind achiziția autobuzelor nu a fost. Potrivit lui, autoritatea contractantă este Parcul Urban de Autobuze.

Cele 31 de autobuze noi au costat municipalitatea 78 de milioane de lei. Noile unități de transport au ajuns la Chișinău în luna februarie a anului curent. În spațiul public au apărut discuții despre suspiciuni că un intermediar a cumpărat autobuzele și le vinde municipiului Chișinău, diferența de bani punând-o în buzunar.

 

Lasă un comentariu