Evenimentul zilei

Mie04012020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Ministrul Justiției: Legea Procuraturii prevede o nouă metodă de selectare a candidatului

Ministrul Justiției: Legea Procuraturii prevede o nouă metodă de selectare a candidatului

17 Septembrie 2019 - 

Ministrul Justiției, Olesea Stamate, susține că, dacă CSP va continua concursul pentru selectarea noului procuror general, inițiat anterior, atunci acest concurs va fi ilegal.

Aceasta pentru că a fost modificată de Parlament Legea Procuraturii, iar noile prevederi stabilesc o nouă metodă de selectare a candidatului pentru fotoliul de procuror general. Declarația a fost făcută potrivit IPN la emisiunea „Ora expertizei” de la Jurnal TV.
„Ei vor încălca legea dacă vor continua concursul pentru că proiectul de lege stipulează clar în dispoziții finale și tranzitorii că orice concurs în desfășurare la momentul aprobării acestei legi se sistează. În momentul în care acest proiect de lege este aprobat de Parlament, ei sunt obligați să sisteze concursul care este în desfășurare”, a declarat Olesea Stamate.
Ieri seara târziu, Parlamentul a votat modificarea Legii Procuraturii, în varianta propusă de Ministerul Justiției și cu amendamentele propuse de deputați. Legea a fost aprobată în a doua lectură.
Astfel, candidatul la funcția de procuror general va fi selectat de către CSP în baza unei liste propuse de comisia creată în cadrul Ministerului Justiției pentru preselecția candidaților.
CSP a anunțat săptămâna trecută că la concursul pentru funcția de procuror general inițiat anterior și-au prezentat dosarele șapte candidați.

Lasă un comentariu