Evenimentul zilei

Lun03302020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Recurs pentru înăsprirea pedepselor Marinei Tauber și Reghinei Apostolova

Recurs pentru înăsprirea pedepselor Marinei Tauber și Reghinei Apostolova

25 Septembrie 2019 - 

Curtea de Apel Chișinău va examina, miercuri la amiază, recursul procurorilor anticorupție privind măsurile de privare de libertate aplicate de Judecătoria Chișinău în privința deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova.

Inițial, procurorii anticorupție au solicitat arest preventiv în izolator pentru Tauber și arest la domiciliu pentru Apostolova, însă magistrații Judecătoriei Chișinău au dispus arest la domiciliu pentru Tauber și măsura de control judiciar pentru Apostolova.
De menționat că, pe 23 septembrie, Înalta Curte a respins sesizarea depusă de câțiva parlamentari ai Partidului Șor, care au cerut suspendarea deciziilor respective și verificarea constituționalității acestora. Astfel, CC a stabilit drept constituțională ridicarea imunității deputatelor.
Deputatele Partidului Șor, Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute de oamenii legii, după ce parlamentarii au votat ridicarea imunității celor două.
S-a întâmplat după ce procurorul general interimar, Dumitru Robu, a solicitat în Parlament ridicarea imunității celor două. Ulterior, Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute pentru 72 de ore.
La puțin timp de la venirea procurorului general interimar în Parlament, deputatele au fost reținute.

Lasă un comentariu