Evenimentul zilei

Mie08052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a pus sechestru pe bunurile cetățeanului Constantin Țuțu

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a pus sechestru pe bunurile cetățeanului Constantin Țuțu

03 Octombrie 2019 - 

Fostul deputat este cercetat pentru trafic de influență.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță că în baza investigațiilor comune ale procurorilor PCCOCS și ofițerilor Inspectoratului Național de Investigații din cadrul IGP al MAI – Procurorul General interimar, Dumitru Robu, la 01 octombrie 2019, a pornit urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite comise de către deputatul Constantin Țuțu, în perioada anilor 2014 – 2018.
„Potrivit datelor din cadrul investigațiilor, acțiunile prejudiciabile s-au manifestat prin deținerea de bunuri care depășesc substanțial veniturile declarate de acesta în perioada menționată, inclusiv automobile și imobile de lux” se arată într-un comunicat pe pagina Procuraturii Generale.
Totodată, Procurorul General interimar a dispus ca urmărirea penală în această cauză să fie efectuată în continuare de Procuratura Anticorupție. Cu detalii privind rezultatele urmăririi penale, Procuratura va reveni pe parcurs.
Amintim că, Judecătoria Chișinău a emis la data de 27 septembrie un mandat de arest pe numele fostului deputat al Partidului Democrat Constantin ȚuțuDacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsa cu amendă de până la 300 000 lei sau pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de până la șapte ani.

Lasă un comentariu