Evenimentul zilei

Vi07102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Francezul suspectat de proxenetism, reținut anterior la Chișinău, trimis pe banca acuzaților

Francezul suspectat de proxenetism, reținut anterior la Chișinău, trimis pe banca acuzaților

24 Octombrie 2019 - 

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a cetățeanului Franței, care, în luna septembrie, a fost reținut pe aeroportul din Chișinău, atunci când încerca să părăsească țara cu două moldovence pe care le-a îndemnat să practice prostituția în Franța. 

 

Potrivit unui comunicat de presă al PCCOCS, în comunicarea cu cele două cetățene ale Moldovei, cu vârsta de 21 și, respectiv 29 de ani, învinuitul le-a asigurat de facilitarea condițiilor bune de practicare a prostituției în Franța și remunerare atractivă. Mai mult decât atât, acestea au primit promisiunea că deplasarea în afara țării le va fi asigurată din punct de vedere financiar și că vor avea asigurate și condiții de trai la sosire, precum și că acolo le va fi asigurată transportarea către clienți, precum și că acolo le va fi asigurată transportarea către clienți.

Pe lângă aceste două cetățene, suspectul le-a propus altor 10 cetățene ale Moldovei, inclusiv prin mesaje telefonice, să practice aceeași activitate în străinătate. 

Dacă va fi găsit vinovat, cetățeanul francez riscă  pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 4 la 7 ani, cu reducerea limitelor de pedeapsă, dacă poziția de recunoaștere totală a faptelor și a încadrării juridice – adoptată la faza de urmărire penală – va fi menținută și la faza judecării cauzei.

Lasă un comentariu